WO Bachelor

Duitse Taal en Cultuur

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Het is gratis en niet gebonden 👍

Over deze opleiding

In deze opleiding leer je de Duitse taal uitstekend beheersen en bestudeer je daarnaast ook de literatuur, cultuur, geschiedenis en politiek van Duitsland.

Duitsland heeft een grote politieke invloed op zijn buurlanden. Wanneer Angela Merkel actie wil ondernemen, bijvoorbeeld op het gebied van vluchtelingenbeleid of veiligheid, dan hebben haar beslissingen gevolgen voor de hele Europese Unie. En ook Duitse denkers en kunstenaars uit het verleden hebben nu nog steeds invloed op de Europese cultuur. Hoe is dat zo gekomen? De bachelor Duitse Taal en Cultuur geeft je inzicht in deze ontwikkelingen. Je leert alles over de rol van Duitsland in de wereld, op politiek en cultureel gebied, in de geschiedenis en in de economie. Je onderzoekt interculturele communicatie en duikt in de Duitse literatuur en filosofie. Je traint je Duitse taalvaardigheid door veel te spreken, te schrijven, te luisteren en te lezen. Vanaf dag één zijn bijna al je colleges in het Duits en je volgt een deel van je bachelorprogramma in een Duitstalig land. Aan het eind van je studie ben je expert op het gebied van de Duitse taal en cultuur en kun je heel veel kanten op in bijvoorbeeld het (internationale) bedrijfsleven, het onderwijs, bij de overheid of de media.

Diploma

BA

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Duitse Taal en Cultuur en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radboud Universiteit Nijmegen
Comeniuslaan 4
6525 HP Nijmegen

Hoge waardering

De Radboud Universiteit Nijmegen (RU) bevindt zich op het landgoed Heyendael. De universiteit telt samen met het Universitair Medisch Centrum St. Radboud tienduizend medewerkers en ruim 19.000 studenten. Als je gaat studeren aan de Radboud Universiteit, zul je merken dat...

Lees meer over Radboud Universiteit Nijmegen