WO Bachelor

Geografie, Planologie en Milieu

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

De opleiding geeft inzicht in de relatie tussen de mens en zijn leefomgeving, zowel sociaal als fysiek en zowel dichtbij als verder weg.

Nijmegen had al een stadsbrug aan de oostkant van de stad. In 2013 kwam er een tweede stadsbrug, aan de westkant. Logisch toch? Wij dagen je uit om je perspectief op je omgeving te verleggen en om te ontdekken waar je allemaal aandacht aan moet besteden bij een ingreep die zo logisch lijkt. Bij Geografie, Planologie en Milieu (GPM) draait alles om de kwaliteit van de leefomgeving. Of dat nu om een wijk, een stad of de wereld gaat. Je leert kritisch en creatief denken en handelen over hoe je die omgeving optimaal kunt inrichten. Je kunt wel een brug bouwen, maar wat doe je met de toevoerroutes? Wat is de invloed op de verkeersstromen door en rond de stad? Wat is de impact op de grondprijzen en de bedrijvigheid in de buurt van de brug en elders in de stad? Tast de brug de ruimtelijke kwaliteit aan of voegt die iets moois toe aan de omgeving? Wat zijn de gevolgen voor de kwaliteit van lucht en geluid? Zo leren we je om vanuit verschillende perspectieven aan te kijken tegen vraagstukken die allemaal met de inrichting en gebruik van ruimte te maken hebben.

Diploma

BSc

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Geografie, Planologie en Milieu en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radboud Universiteit Nijmegen
Comeniuslaan 4
6525 HP Nijmegen

Hoge waardering

De Radboud Universiteit Nijmegen (RU) bevindt zich op het landgoed Heyendael. De universiteit telt samen met het Universitair Medisch Centrum St. Radboud tienduizend medewerkers en ruim 19.000 studenten. Als je gaat studeren aan de Radboud Universiteit, zul je merken dat...

Lees meer over Radboud Universiteit Nijmegen