Toerisme opleidingen en studierichtingen

Houd jij er van om met mensen om te gaan, en degene te zijn die ze wil laten genieten in hun vrije tijd? Of ben jij bijvoorbeeld altijd degene die de organisatie op zich neemt als er iets te vieren valt? Dan ben je geboren om in het toerisme te werken. Er zijn verschillende toerisme opleidingen om in deze branche aan de slag te gaan, kijk dus snel wat jouw wensen en mogelijkheden zijn.
Weergave 1-50 van 109 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-50 van 109 resultaten
1
2
3

Voor wie is er een opleiding in deze branche te vinden?

Het is niet te doen om hier alle opleidingen apart te benoemen die je kunt volgen op het gebied van toerisme en evenementen. Om toch een beetje een indruk te geven van de mogelijkheden die er zijn, geven we hier alleen een korte impressie. Kort gezegd is er voor iedereen, en op elk niveau een opleiding te vinden op het gebied van toerisme en evenementen. Of je nu aan de slag wilt als gastheer, aan de receptie of in de keuken, het is allemaal mogelijk. Heb je het in je om leiding te geven, denk dan aan een opleiding tot manager of begin je eigen zaak als horeca ondernemer. Er zijn zelfs mogelijkheden om opgeleid te worden tot leraar in dit vakgebied, zodat je op die manier, jouw enthousiasme kunt overbrengen op jouw leerlingen.

Welke opleidingen zijn er allemaal nog meer op het gebied van evenementen en toerisme?

Houd je ervan om evenementen te organiseren, en daar jouw eigen invulling aan te geven? Dan is de opleiding Bachelor Hospitality & Management, of de basisopleiding medewerker evenementenorganisator, echt iets voor jou. Uiteraard is het ook mogelijk om voor jezelf te beginnen als bijvoorbeeld weddingplanner of partymanager. Een hele andere richting waar je misschien niet als eerste aan zou denken is die van Event Security Officer.

Opleidingen waarbij je ervaring in het toerisme op doet in het buitenland

Er zijn een aantal opleidingen waarbij het mogelijk is om tijdens je studie ervaring op te doen in het buitenland. Wist je bijvoorbeeld dat het mogelijk is om een opleiding tot Bartender in bijvoorbeeld Spanje, Ierland, Thailand of zelfs Australië te doen? Ook bij de managementopleidingen is het mogelijk om voor kortere of langere tijd naar het buitenland te gaan. Een andere opleiding voor avontuurlijke mensen is die van stewardess. Ook als je al een aantal jaren werkzaam bent in het toerisme of de evenementen branche en je jouw kennis en skills wilt verbeteren zijn er heel veel mogelijkheden, je kunt zelfs je master halen.

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's