Agrarische opleidingen

Heb jij groene vingers of vind je het geweldig om buiten tussen de dieren te verblijven? Kies dan één van de agrarische opleidingen die er beschikbaar zijn. Vind daarna een baan in de paardenfokkerij, als boer of in de tuinbouw.
Weergave 1-50 van 67 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-50 van 67 resultaten
1
2

Agrarische opleidingen in allerlei soorten en maten

Er zijn diverse agrarische opleidingen te volgen in de dierverzorging, de veehouderij, de landbouw, de plantenteelt, milieukunde, land- en watermanagement en in de levensmiddelentechnologie. Op het gebied van landbouw leer je alles over verschillende teelten en het leren oogsten met machines. Bij de veehouderij leer je over voeding, verzorging en huisvesting. Daarbij spelen kwaliteitszorg en de economische, logistieke en milieukundige aspecten ook een grote rol. Je krijgt bij deze opleidingen les in de vakken biologie, technologie, milieu, diergeneeskunde, landbouwtechniek en economie. De opleidingen duren gemiddeld zo'n twee tot vier jaar.

Beroepen in de agrarische sector

Na een agrarische opleiding kun je van start als Melkveehouder, Veeteeltdeskundige en bedrijfsleider op een veehouderij. Je kunt een akkerbouwbedrijf beginnen of het boerenbedrijf van je vader overnemen. Je kunt als medewerker zaadanalyse, medewerker potplanten of voorman in een boomkwekerij gaan werken. Daarnaast kun je als laborant bij een KI-station of een zuivelproductiebedrijf aan de slag gaan. Wil je bij een dierentuin werken, dan daar ook terecht met een diploma van een agrarische opleiding. Je kunt ook nog aan de slag als technisch-commercieel medewerker bij een bedrijf dat zich bezighoudt met melkinstallaties. Banken, overheden, brancheorganisaties en milieu adviesbureaus vragen vaak adviseurs met een agrarische opleiding.

Belangrijk om te weten over agrarische opleidingen

In deze agrarische opleidingen wordt creativiteit en flexibiliteit gevraagd. Je bent afhankelijk van de natuur en van de dieren. Deze zijn onvoorspelbaar en daar moet je mee om kunnen gaan. Je kunt bij de meeste opleidingen al terecht met een vooropleiding vmbo, mbo, havo of vwo in Natuur, Techniek en Gezondheid.

Agrarisch studie

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's