Opleidingen met de studierichting Autotechniek

Autotechniek

Ben jij gek op auto's? Heb jij al menig keer aan je brommer gesleuteld en je krijgt er geen genoeg van? Wil je nu eens zelf onder de motorkap kijken Dat kan! Met de opleidingen in de Autotechniek kun je automonteur worden, bij een autodealer auto's verkopen of jouw eigen autobedrijf opstarten.
Weergave 1-30 van 30 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-30 van 30 resultaten

Meer over Opleidingen met de studierichting Autotechniek

Wat doe je tijdens de opleidingen in de Autotechniek?

Tijdens de opleidingen in de Autotechniek draait het vooral om de techniek van het voertuig. Want hoe zit de auto, de motor en de bedrijfswagen nu in elkaar? Je leert bij deze opleidingen de auto van chassis tot antenne kennen en je leert over aerodynamica, voertuigelektronica, veiligheid en het milieu. Bij het opzetten van een eigen autobedrijf komt er nog een stukje bedrijfsvoering bij kijken. De opleidingen Autotechniek duren ongeveer vier jaar en zijn zowel in voltijd en deeltijd te volgen. Bij sommige opleidingen loop je ook stage!

Wat kun je worden na een opleiding in de Autotechniek?

Na het volgen van opleidingen in de Autotechniek zijn er talloze banen waarop je kunt solliciteren. Je kunt als autotechnicus bij een garage aan de slag. Je kunt ook aan het werk bij importeurs van onderdelen, keuringsinstellingen en transportondernemingen. Leasebedrijven vragen technisch specialisten en autofabrikanten vragen ook vaak een constructeur of een support engineer.

Wat word er van je verwacht tijdens deze opleidingen in de Autotechniek?

Voor een beroep als automonteur moet je handig zijn en technisch inzicht hebben. Je oog-hand coördinatie is belangrijk. Mankementen moet je snel op kunnen sporen en goed kunnen repareren om later ongelukken te voorkomen. Dus een groot verantwoordelijkheidsgevoel is ook belangrijk. Voor deze opleidingen zijn een lbo, vbo of vmbo diploma voldoende. Met een mavo diploma, havo of vwo kun je ook bij deze opleidingen terecht. In je profiel zit dan Natuurkunde & Techniek.

Autotechniek

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's