Lerarenopleidingen

Vind je het prettig om met kinderen of jongeren te werken en vind je het leuk om kennis over te dragen? Heb je daarbij voldoende doorzettings- en inlevingsvermogen? Dan is misschien een lerarenopleiding of een opleiding aan de PABO iets voor jou.
Weergave 1-50 van 220 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-50 van 220 resultaten
1
2
3
4
5

Lerarenopleiding / Onderwijs en begeleiding

Aan de slag in het onderwijs

Er zijn verschillende opleidingen voor het onderwijs. Wil je leraar worden aan de basisschool of de middelbare school? Die keuze bepaalt, of je naar de pabo of naar de lerarenopleiding gaat. Op de basisschool zitten kinderen in de leeftijd van vier tot ongeveer twaalf jaar. Je kunt ook kiezen voor een middelbare school, zoals een VMBO, HAVO, atheneum of gymnasium. Kinderen stromen hier in na het verlaten van groep 8. De middelbare school duurt vier tot zes jaar, afhankelijk van het schooltype.

Ga de uitdaging aan, word leraar basisonderwijs.

Op de basisschool onderwijs je basisvaardigheden in alle vakken. Als leraar basisonderwijs ben je dus van alle markten thuis. Daarnaast heb je oog voor allerlei opvoedingszaken en de ontwikkeling van de kinderen. Om op de basisschool les te mogen geven, moet je naar de PABO. De letters PABO staan voor: Pedagogische Academie Basis Onderwijs. Tijdens je opleiding aan de PABO loop je veel stage op een praktijkschool.

Ga naar een lerarenopleiding, word leraar!

Op de middelbare school ben je vooral als vakspecialist aan het werk. Je geeft les aan meerdere leerjaren in hetzelfde vak. Je opleiding volg je aan de lerarenopleiding.

PABO of lerarenopleiding: een uitdaging.

Opleidingen in het onderwijs leiden op voor een prachtig beroep. De verantwoordelijkheid is ook groot. Jonge kinderen zijn voor hun ontwikkeling en vaardigheden afhankelijk van goede, gedreven leerkrachten. Ga de uitdaging aan en kies voor een van de opleidingen in het onderwijs, zoals de lerarenopleiding of de PABO.

Welke richting wil jij op in het onderwijs?

Er zijn ongelooflijk veel verschillende mogelijkheden als het gaat om een baan als leraar, of werk in het onderwijs of de begeleiding. Daarnaast is er door een tekort aan leraren een grote vraag naar toekomstige docenten. Als je voor een richting in Leraar & Onderwijs kiest, dan kun je denken aan een lerarenopleiding basisonderwijs (PABO) of een docent aan een hogeschool. Daarnaast biedt de richting onderwijs ook opleidingen voor een loopbaanbegeleider, coach of vijvoorbeeld ski-instructeur.

Algemene of specifieke lerarenopleidingen

Als je wilt werken als leraar, of in het onderwijs of de begeleiding, dan zijn er veel verschillende opleidingen om een keuze tussen te maken. Veel studenten kiezen voor een algemene lerarenopleiding op een hogeschool. Anderen kiezen voor een specifieke lerarenopleiding om bijvoorbeeld leraar Duits, Frans of aardrijkskunde te worden.  

Waar kan ik terecht voor een lerarenopleiding?

Een lerarenopleiding kun je volgen op verschillende niveaus, zoals op hbo-, mbo, associate degree-, en WO-niveau. Daarnaast heb je de mogelijkheid om in het buitenland een lerarenopleiding te studeren. Volwasseneneducatie en thuisstudies bieden ook mogelijkheden tot lerarenopleidingen.
Dit kan een goede keuzemogelijkheid zijn als je graag tijdens je lerarenopleiding wilt werken. De meeste lerarenopleidingen zijn te volgen in Utrecht, Tilburg, Leeuwaarden, Rotterdam en Eindhoven.

>> Vind hier jouw HBO lerarenopleiding!
>> Vind hier jouw hbo-master opleiding lerarenopleiding
>> Vind hier jouw mbo lerarenopleiding!
>> Vind hier jouw WO-Bachelor lerarenopleiding!
>> Vind hier de thuiscursus die bij jou past!
>> Vind hier jouw lerarenopleiding op volwassenonderwijs!

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's