Wiskunde opleidingen

Ga wiskunde studeren als getallen en berekeningen maken je aanspreken. Tijdens de opleiding wiskunde werk je met wiskundige modellen en met de kennis van informatica. Populaire studies zijn de hbo bachelor Toegepaste Wiskunde of de wo bachelor Technische Wiskunde, Wiskunde of Business Analytics. Studenten van de Technische Universiteit Eindhoven beoordeelde de bachelor Technische Wiskunde met de beste score van Nederland binnen de studierichting WO Wiskunde.
Weergave 1-34 van 34 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-34 van 34 resultaten


Wat ga je doen tijdens een opleiding Wiskunde?Wiskunde studeren

De wiskundige opleidingen duren gemiddeld zo'n vier jaar. Er zijn ook deeltijd opleidingen die korter duren. De vakken die je krijgt zijn algebra, euclidische meetkunde, statistiek, kansberekening en analyse. Aan het einde van een wiskundige opleiding is er vaak een stage met een afstudeeropdracht waarmee je een concreet probleem oplost met behulp van wiskunde en statistiek. Daarin staan vraagstukken centraal zoals patronen herkennen en de werkelijkheid leren inzien. Je komt achter de wiskundige structuren van het brein, de computer of de economie.

Op welke banen kun je solliciteren na je wiskundige opleiding?

Er zijn heel veel banen te vinden na de studie Wiskunde. Wiskundigen kunnen werken in de automatisering of als leraar in het onderwijs. Je kunt als medewerker planning en roostering aan de slag bij een transportbedrijf. Er is werk voor wiskundigen op een researchafdeling van een bank of bij de overheid. Opleidingen in de Wiskunde zijn ook een prima opstap naar banen zoals beursanalist en coderingstheoreticus. Ingenieursbureaus, verzekeringsmaatschappijen en adviesbureaus vragen ook altijd naar wiskundigen. Daar kunnen wiskundigen terecht als actuarieel medewerker, analist marktonderzoek, risico-analist of software engineer.

Welke competenties moet je hebben bij wiskundige opleidingen?

Wiskundige opleidingen vragen allereerst een student die gek is op cijfers. Logisch denken in cijfers en die uitermate goed kunnen analyseren. Een vooropleiding met wiskunde B is belangrijk en dan maakt het niet uit of je een mbo-4, vwo of havo diploma hebt. Een profiel met Natuur & Techniek of Gezondheid is een pre en een profiel met Cultuur & Maatschappij is ook handig voor een opleiding Wiskunde.

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's