Universiteit Leiden

In Leiden (+ 5 locations)
Het is gratis en niet gebonden 👍

Over de school

Universiteit Leiden

Universiteit Leiden 4Universiteit Leiden 2

Universiteit Leiden 1Universiteit Leiden 4

Door kwalitatief goed onderwijs, een breed aanbod van opleidingen en persoonlijke begeleiding biedt de Universiteit Leiden jou de ideale basis voor een wereldtijd én een wereldcarrière.

Universiteit van wereldklasse


De Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. Sinds 1575 hebben we honderdduizenden studenten opgeleid, met goed en persoonlijk onderwijs. Hierdoor behoren we al vele jaren tot de koplopers in de rankings van de Keuzegids Universiteiten en de Elsevier Enquête. Ook staan we tot op de dag van vandaag op verschillende internationale ranglijsten in de wereldtop.


Persoonlijk en uitdagend onderwijs


De Universiteit Leiden telt 27.000 studenten. Toch ben je bij ons geen nummer, maar kennen de docenten je bij naam. Ook doen wij er alles aan om je zo goed mogelijk te begeleiden en dagen we je uit als je meer kunt én wilt. Daarom bieden we honours onderwijs voor getalenteerde en gemotiveerde studenten, kun je studeren in het buitenland en hebben we een ruim aanbod van minoren. Daarnaast kun je meedoen met hoogwaardig onderzoek naar maatschappelijk relevante onderwerpen.

Internationale universiteit


Engelstalige bachelor- en masteropleidingen, international classrooms en studenten en docenten uit alle windstreken van de wereld: de Universiteit Leiden is een internationale universiteit. Wij maken deel uit van meerdere internationale netwerken van gerenommeerde universiteiten, waaronder de vooraanstaande League of European Research Universities (LERU). Handig, want zo heb je de kans om een internationaal netwerk op te bouwen waar je je hele carrière van profiteert.

Sterke link met onderzoek


De Universiteit Leiden is een vooraanstaande Europese onderzoeksuniversiteit en heeft een uitstekende reputatie als multidisciplinaire en research-intensieve universiteit. Als bachelor- en masterstudent krijg je dan ook onderwijs van toponderzoekers in jouw vakgebied en ontwikkel je je onderzoeksvaardigheden. Bovendien dagen we je in onderzoeksstages en onderzoeksmasters uit om een actieve rol te spelen als mede-onderzoeker.

Uitstekende carrièrekansen


Koning Willem-Alexander, journaliste en presentatrice Eva Jinek, premier Mark Rutte, en bioloog en tv-presentator Freek Vonk: Leidse afgestudeerden komen overal terecht en hebben hele goede kansen op de arbeidsmarkt. Zo vindt driekwart van onze alumni in minder dan drie maanden een baan. De Universiteit Leiden helpt jou ook graag op weg naar een succesvolle carrière en stimuleert je daarom vanaf je eerste studiejaar om je bezig te houden met je studiekeuzes en toekomstplannen.

Sfeervolle studentenstad


Ook niet onbelangrijk: Leiden is een echte studentenstad. Zo is maar liefst tien procent van de inwoners student, telt de stad ruim twintig studentenverenigingen en barst het in het compacte centrum van de (studenten)cafés. Den Haag, de tweede vestigingsplaats van de Universiteit Leiden, is de snelst groeiende studentenstad van Nederland en heeft internationale allure. En net als Leiden ligt Den Haag centraal in de Randstad.


Toon alle opleidingen van Universiteit Leiden

Opleidingen - Universiteit Leiden

Opleidingen Tijdsduur Plaats
WO Bachelor Bio-Farmaceutische Wetenschappen 3 jaar Leiden

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Universiteit Leiden en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Contactgegevens Universiteit Leiden

Universiteit Leiden

Rapenburg 70
2311 EZ Leiden