Algemeen secretaresse

Florijn College, In Breda
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Videopresentatie

Over deze opleiding

Mbo-opleiding Algemeen SecretaresseWil jij secretaresse worden?

De mbo-opleiding Secretariële beroepen (Algemeen Secretaresse) is gericht op de essentie van het secretaresseberoep: het beheren van informatie in allerlei vormen van schriftelijke communicatie in het Nederlands od een moderne vreemde taal. Je leert hoe je informatie kunt  uitwerken, bewerken opstellen en afhandelen.

Taken van de opleiding Algemeen Secretaresse

Als secretaresse draag je veel verantwoordelijkheden op het gebied van organiseren, plannen en coördineren. Je maakt afspraken met klanten en je ondersteunt andere afdelingen en managers op het gebied van verwerken van gegevens. Enkele kerntaken van de mbo-opleiding Algemeen Secretaresse zijn onder andere het verzorgen van:

  • bijeenkomsten en vergaderingen
  • de correspondentie tussen klanten en organisaties
  • de (elektronische) post en het archief

Diploma

Nadat je de mbo-opleiding hebt afgerond ontvang je het diploma voor Secretariële beroepen (Secretaresse) Crebo 93233.

Toelatingseisen

Om te beginnen met de opleiding Secretariële beroepen (Secretaresse) niveau 3 BBL, op het Florijn College is er het volgende instroomadvies:

  • vmbo-Economie (T, G, K, alle drie bij voorkeur met voldoende voor Nederlands en een voldoende voor twee moderne vreemde talenl)
  • vmbo-techniek (T G. en K met Economie, of wiskunde en met een voldoende voor Nederlands en een voldoende voor twee moderne vreemde talen)
  • vmbo-zorg en welzijn (T G. en K met Economie, of wiskunde en met een voldoende voor Nederlands en een voldoende voor twee moderne vreemde talen)
  • vmbo-landbouw (T G. en K met Economie, of wiskunde en met een voldoende voor Nederlands en een voldoende voor twee moderne vreemde talen)

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Algemeen secretaresse en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Florijn College
Wilhelminasingel 33
4817 JX Breda

Als school voor economisch beroepsonderwijs wil het Florijn College studenten opleiden tot succesvolle wereldburgers, die een tastbare bijdrage leveren aan handel en zakelijke dienstverlening. Uiteraard ieder op zijn eigen niveau. Florijn College bereidt studenten voor op een succesvolle carrière in...

Lees meer over Florijn College