Cursussen & Trainingen

Audio Engineering Diploma

SAE Institute Amsterdam, In Amsterdam
Tijdsduur
12 mnd vol- tot 24 mdn deeltijd
Studievorm
Voltijd/Deeltijd
Tijdsduur
12 mnd vol- tot 24 mdn deeltijd
Studievorm
Voltijd/Deeltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Videopresentatie

Over deze opleiding

Audio Engineering Diploma - SAE Institute AmsterdamBen jij geïnteresseerd in muziekproductie, game sound of geluidsnabewerking voor film of televisie? Begin dan je carrière met een Audio Engineering Diploma van SAE Institute!

Leer het vak in een professionele werkomgeving

Is het jou weleens opgevallen hoe zuiver het geluid bij films is? Ja? Dat betekent dat de audiotechnicus zijn werk goed gedaan heeft. Een goede technicus weet alles van recording en editing. Als het geluid niet zo mooi is, dan is het jouw taak om het bestand zo te bewerken dat niemand daar iets meer van hoort. Bij SAE Institute krijg je de kans om meteen al met professionele audio- en studioapparatuur te werken. Zo krijg je een echt voorproefje in je toekomstige baan.

Welke modules zijn er

Je studie aan SAE Institute bestaat uit 4 verschillende modules:

  • Basisbegrippen en pre-productie
  • Muziekproductie
  • Geluidsnabewerking voor film en live geluid
  • Eindproject

Bij de eerste module ontwikkel je een stevige theoretische basis. In de maanden die volgen, ga je deze kennis toepassen bij diverse productieomgevingen. Aan de hand van het eindproject laat je uiteindelijk zien wat je allemaal in huis hebt.

Diploma

Kies jij voor voltijd of voor deeltijd?

De opleiding Audio Engineering kun je volgen als voltijd of deeltijdvariant. Een voltijdstudie duurt in totaal 12 maanden. Met een deeltijdopleiding ben je na 24 maanden klaar om je diploma op te halen.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden met een Audio Engineering diploma?

Met een Audio Engineering diploma op zak kun je bijvoorbeeld gaan werken als geluidsmixer in de filmindustrie. Of wat dacht je van een baan als muziekproducent of jingle producer? Ook voor een baan als opnametechnicus op locatie of studio engineer heb je een goede basis gelegd. Dankzij jouw audiotechnische achtergrond kun je eigenlijk overal wel terecht.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Om je in te schrijven voor de Audio Engineering opleiding moet je minimaal 18 jaar zijn én beschikken over een middelbare schooldiploma. Ben je 21 jaar of ouder? Dan mag je sowieso deelnemen aan de lessen. Wel is het belangrijk dat je goede kennis hebt van de Engelse taal en ook basiskennis van wiskunde is handig.

SAE Institute Amsterdam
Johan van Hasseltweg 31
1021 KN Amsterdam

SAE Institute Amsterdam

SAE Institute Amsterdam is gelegen in levendig Amsterdam-Noord, het creatieve hart van Amsterdam en een van de snelst groeiende gebieden van de stad. Het gebied ligt dicht bij het Centraal Station (een kort tripje met de pont over het IJ),...

Lees meer over SAE Institute Amsterdam