HBO Bachelor

Accountancy

Avans Hogeschool, In Breda
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Je hebt gevoel voor cijfers en bent nieuwsgierig naar het verhaal achter die cijfers. In de opleiding Accountancy leer je die te interpreteren waardoor je weet hoe een bedrijf er financieel voorstaat.

Als accountant start je de dag met een bedrijfsbezoek. Je neemt de bedrijfsresultaten door met de klant. De cijfers vertellen jou een verhaal, namelijk hoe de organisatie er voor staat en of men zich houdt aan de wetten en regels. Je adviseert je klant bij het nemen van beslissingen en verbeteringen. Voor een ander bedrijf, Amsterdam City Swim, bekijk je hoe je alles financieel in goede banen leidt.

Jij bent nieuwsgierig naar financiële vraagstukken. Je hoeft niet uit te blinken in hoofdrekenen, maar je moet het wel boeiend vinden om in cijfers te duiken. Dat je daarbij kritisch en nauwkeurig bent is vanzelfsprekend. Je stapt makkelijk op mensen af, een eigenschap die goed van pas komt bij je toekomstige baan als accountant.

Je leert alles over de financiële administratie van een bedrijf en toetst of jaarrekeningen kloppen. Dat gaat verder dan goed rekenwerk en inzicht in hoe organisaties werken. Je komt bij allerlei bedrijven over de vloer en neemt een kijkje in de financiële keuken. Je krijgt steeds persoonlijke feedback op wat je doet: hoe je rapporteert, jezelf presenteert en samenwerkt. Dankzij je toenemende zelfstandigheid kun je steeds complexere vraagstukken oplossen.

Diploma

BSc

Kosten

2019 instellingstarief7969 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool is uitgeroepen tot de beste hogeschool van Nederland! Avans heeft vestigingen in Breda, 's-Hertogenbosch en Tilburg. Op Avans Hogeschool studeren 25.000 studenten. Avans biedt ongeveer 50 verschillende soorten opleidingen aan. Je kunt op deze hogeschool terecht voor associate degrees,...

Lees meer over Avans Hogeschool