HBO Bachelor

Culturele en Maatschappelijke Vorming

Avans Hogeschool, In Den Bosch
Tijdsduur
3 - 4 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
3 - 4 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Culturele en Maatschappelijke VormingIs Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) iets voor jou?

Help jij mensen graag? Denk dan eens aan een carrière in de hulp- en dienstverlening! De hbo-opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) is jouw ideale startpunt om mensen die het nodig hebben te helpen en zo jouw eigen steentje bij te dragen aan de samenleving.

Culturele en Maatschappelijke Vorming in vogelvlucht

Op Avans Hogeschool leer je hoe je contacten met mensen kunt leggen, hoe je samenwerkt en planmatig te werk gaat. Je pakt ook concrete problemen aan. Je krijgt bijvoorbeeld de opdracht om 60 kinderen in 1 week in beweging te krijgen. Maar je leert ook hoe je vrijwilligers moet begeleiden en hoe je organisaties adviseert over hoe ze vrijwilligers kunnen werven. Wat dacht je bijvoorbeeld van het opstellen van een ondernemingsplan mét financiële onderbouwing voor een nieuw initiatief?

Beroepsmogelijkheden opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming

Volg je een hbo-opleiding in cultuur en maatschappij dan kun je aan de slag in staf- en leidinggevende functies. Als jongerenwerker, bijvoorbeeld, of als opbouwwerker of sociaal makelaar bij een welzijnsinstelling. Denk ook eens aan beleidsmedewerker bij een provincie of woningbouwvereniging.

Blijf op de hoogte!

Diploma

Nadat je bent afgestudeerd voor de hbo-opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming (CMV) van Avans Hogeschool, krijg je het diploma bachelor of Social Work.

Avans Hogeschool
Terraza Hervenplein 2
5232 Den Bosch

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool is uitgeroepen tot de beste hogeschool van Nederland! Avans heeft vestigingen in Breda, 's-Hertogenbosch en Tilburg. Op Avans Hogeschool studeren 25.000 studenten. Avans biedt ongeveer 50 verschillende soorten opleidingen aan. Je kunt op deze hogeschool terecht voor associate degrees,...

Lees meer over Avans Hogeschool