HBO Bachelor

Werktuigbouwkunde

Avans Hogeschool, In Breda
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Jij lost graag problemen op een constructieve manier op. Je leert bij de opleiding Werktuigbouwkunde producten maken die iets toevoegen aan het leven van de gebruiker. Een creatief en logisch vak.

De overheid stimuleert de verkoop van milieuvriendelijke auto's. Jij bedenkt hoe dat nieuwe model eruit komt te zien.
Jouw klant wil een productiemachine voor chocoladerepen. Als commercieel technicus weet jij precies hoe een installatie in elkaar zit en kun je de klant goed adviseren. Een werktuigbouwkundige werkt aan vrijwel elk product of machine.

Je bent een doener en houdt ervan om technische problemen op te lossen. Je vindt bewegende machines en voertuigen interessant. Bent breed georiënteerd en creatief. Houdt van functionaliteit en kunt goed analyseren. Je voelt je verantwoordelijk en hebt plezier in het maken van een concreet product. Dat exact moet doen waarvoor het bedoeld is.

Deze opleiding geeft je ruimte voor je creativiteit en ondernemerszin. Binnen practica, projecten en stages. Je maakt veelzijdige, concrete opdrachten. Voor nationale en internationale bedrijven. Je leert de techniek van a tot z kennen. Denkt na over bedieningsgemak en onderzoekt geschikte vormen en materialen. Je bedenkt slimme en innovatieve oplossingen. En brengt mens en machine dichter bij elkaar.

Ben je geslaagd, dan voer je de internationale titel Bachelor of Science.

Diploma

BSc

Kosten

2019 instellingstarief7969 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool

Avans Hogeschool is uitgeroepen tot de beste hogeschool van Nederland! Avans heeft vestigingen in Breda, 's-Hertogenbosch en Tilburg. Op Avans Hogeschool studeren 25.000 studenten. Avans biedt ongeveer 50 verschillende soorten opleidingen aan. Je kunt op deze hogeschool terecht voor associate degrees,...

Lees meer over Avans Hogeschool