NL Actief Fitnesstrainer A opleiding

EFAA, In Weert (+4 locations)
Tijdsduur
175 uur
Next course start
Lestijden 10.00 tot 15.00 uur (+3 startdata)
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3
Tijdsduur
175 uur
Next course start
Lestijden 10.00 tot 15.00 uur (+3 startdata)
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Videopresentatie

Over deze opleiding

Fitnesstrainer A opleidingDroom jij van een baan als erkend fitnessinstructeur? Dan is de NL Actief Fitnesstrainer A opleiding van EFAA echt iets voor jou!

Hoe ziet de NL Actief Fitnesstrainer A opleiding eruit?

Deze cursus van EFAA begint met ongeveer 90 uur zelfstudie. Via e-learning verdiep je je in thema's als anatomie, inspanningsfysiologie en trainingsleer. Daarna volgen er vijf lesdagen waarbij je wordt klaargestoomd voor het praktijkexamen. Je leert lesgeven en programma's samenstellen, maar je oefent ook in de communicatie met klanten. Tot slot volg je nog 60 uur stage zodat je meteen ervaart hoe het werk in een sportcentrum er in de praktijk uitziet.

Aankomende startdata

3 verkrijgbaar

Lestijden 10.00 tot 15.00 uur

  • Default Event Type
  • Alphen aan den Rijn

Lestijden 10.00 tot 15.00 uur

  • Default Event Type
  • Veenendaal

Lestijden 10.00 tot 15.00 uur

  • Default Event Type
  • Weert

Diploma

Ontvang het erkende NL Actief diploma

Aan het einde van je opleiding volgt er een theorie- en praktijkexamen. Bij het praktijkexamen geef je een echte fitnesstraining zodat jouw vaardigheden goed beoordeeld kunnen worden. Slaag je voor beide examens? Dan krijg je het door NL Actief erkende diploma op niveau 3 uitgereikt. Met dit diploma mag je je registreren als Fitness Trainer A in het nationale EREPS-register.

Toekomstperspectief

Een diploma als erkend fitnessinstructeur

Als fitnesstrainer A kun je gaan werken in een sport- of fitnesscentrum. Je bent gekwalificeerd om zelfstandig les te geven. Misschien ga je wel lesgeven in aerobics, spinning, pilates of zumba. Maar je kunt ook programma's gaan samenstellen voor mensen die naar de sportschool komen om af te vallen om meer spiermassa te kweken. Wil je je graag nog verder ontwikkelen? Vanuit de Fitnesstrainer A opleiding kun je gemakkelijk doorstromen naar de opleiding Fitnesstrainer B of NASM Personal training.

Toelatingseisen

Voor wie is deze opleiding bedoeld?

Voor deze fitnessopleiding van EFAA gelden geen specifieke toelatingseisen. Sportiviteit en motivatie zijn veel belangrijker dan een diploma. De opleiding is bedoeld voor startende instructeurs, al is het wel handig als je al enige trainingservaring hebt.

Kosten

De opleiding tot fitnesstrainer kost je rond de €700,-. Dit bedrag is inclusief het cursusmateriaal. De examenkosten (€250,-) moet je wel apart betalen.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in NL Actief Fitnesstrainer A opleiding en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
EFAA
Sportcenter JAWI
A. van Leeuwenhoekweg 27b
2408 AL Alphen aan den Rijn

Welke opleidingen kun je volgen bij EFAA?

EFAA is gespecialiseerd in opleidingen voor fitnesscoaches, personal trainers en leefstijlcoaches. Alle opleidingen zijn gericht op duurzaam bewegen. Het gaat dus niet om snelle resultaten, maar om het effect op de lange termijn. Kun jij je vinden in deze visie?...

Lees meer over EFAA