WO Bachelor

Pedagogische Wetenschappen

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Bachelor Pedagogische Wetenschappen - EURBachelor in Pedagogische Wetenschappen

Bij de bachelor Pedagogische Wetenschappen aan de Erasmus Universiteit bestudeer je de opvoeding en ontwikkeling van kinderen, met een typisch Rotterdamse aandacht voor culturele diversiteit.

De bachelor Pedagogische Wetenschappen aan de Erasmus Universiteit kent twee richtingen: (Ortho)pedagogiek en Onderwijswetenschappen. (Ortho)pedagogiek bestudeert leerproblemen, gedragsproblemen en de ontwikkeling en opvoeding van kinderen. Onderwijswetenschappen houdt zich bezig met het ontwerpen en onderzoeken van effectief onderwijs voor kinderen, adolescenten en volwassenen. Kleinschalig, intensief onderwijs en kritisch, analytisch denken staan voorop. Naast invloeden uit de ontwikkelingspsychologie en de biomedische wetenschappen is er aandacht voor de multiculturele omgeving waarin opvoeding en onderwijs plaatsvindt in de stad Rotterdam

Carrièremogelijkheden na een Bachelor in Pedagogische Wetenschappen

Een carrière na de bachelor is mogelijk, maar wie als gekwalificeerd pedagoog wil werken heeft een masteropleiding nodig. Het masterdiploma biedt aan alle pedagogen en onderwijswetenschappers een scala aan interessante carrièremogelijkheden. Zowel binnen Rotterdam als daarbuiten.

Vraag de gratis brochure aan

Diploma

Bachelor in Pedagogische Wetenschappen

Toekomstperspectief

Aansluiting Masteropleidingen Bachelor in Pedagogische Wetenschappen

Na een succesvolle afronding van je de bachelor kun je rechtstreeks doorstromen naar de Engelstalige masteropleiding Pedagogy and Education aan de EUR. Deze masteropleiding biedt twee specialisaties: Pedagogiek en Onderwijswetenschappen. Binnen de specialisatie Pedagogiek zijn er twee routes: Algemene en Gezinspedagogiek of Orthopedagogiek.

Toelatingseisen

Toelatingseisen Bachelor in Pedagogische Wetenschappen

Om toegelaten te worden tot de Bachelor in Pedagogische Wetenschappen zijn er verschillende mogelijkheden:

  •     Toelatingseisen vwo
  •     Toelatingseisen hbo en wo-propedeuse
  •     Toelatingseisen ouder dan 21 jaar (Colloquium Doctum)
  •     Toelatingseisen buitenlands diploma

Kosten

2019 instellingstarief6600 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Erasmus Universiteit Rotterdam
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam

Kies je voor de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), dan kies je voor een internationaal georiƫnteerde topuniversiteit met een stevige verankering in de stad Rotterdam en de regio. De EUR kenmerkt zich door een moderne kijk op de wetenschap en de...

Lees meer over Erasmus Universiteit Rotterdam