Directiesecretaresse/managementassistent

Florijn College, In Breda
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Videopresentatie

Over deze opleiding

Directiesecretaresse/managementsecretaresseVolg de de Directiesecretaresse/managementsecretaresse!

Ben jij een georganiseerd persoon? Houd jij je aan je afspraken en weet jij je omgeving te herinneren aan afspraken? Wat dacht je van een beroep als secretaresse van de directie?
De directiesecretaresse of managementassistente kan in elke arbeidsorganisatie terecht als secretaresse. De mbo-opleiding Secretariële beroepen (Directiesecretaresse/Managementassistente) niveau 4 is gericht op de werkzaamheden gedurende het hele proces van planning, opdrachtuitvoering tot afronding.

Taken Directiesecretaresse/managementsecretaresse

De directiesecretaresse heeft veel verantwoordelijkheden en taken. Een aantal kerntaken die je als secretaresse hebt na de mbo-opleiding Directiesecretaresse/managementsecretaresse van Florijn College zijn:

  • corresponderen
  • het coördineren van de organisatie
  • onderhouden van contact met klanten en organisaties
  • adviseren en ondersteunen van de directie
  • vergaderingen inplannen
  • de post en het archief

Waarom de Directiesecretaresse/managementsecretaresse op Florijn College?

Tijdens de mbo-opleiding Directiesecretaresse/Managementassistente op Florijn College word je opgeleid om alle voorkomende secretariële werkzaamheden kunt uitvoeren. Je gaat aan de slag met het opstellen, uitwerken, bewerken en afhandelen van allerlei vormen van schriftelijke en mondelinge communicatie. Je leert ook een actueel (elektronisch) archief bij te houden, en verwerkt en verzorgt de (elektronische) post.

Diploma

Nadat je bent afgestudeerd voor de opleiding Secretariële beroepen (Directiesecretaresse) Niveau 4 BBL ontvang je een diploma ‘Directiesecretaresse’ (twee moderne talen verplicht) met crebonummer: 93251.

Toelatingseisen

Om te beginnen met de opleiding Secretariële beroepen (Directiesecretaresse) Niveau 4 BBL moet je voldoen aan een van de onderstaande toelatingseisen. Het Florijn College geeft het volgende instroomadvies:

- vmbo-Economie (T, G, K, alle drie bij voorkeur met voldoende voor Nederlands en een voldoende voor twee moderne vreemde talenl)
- vmbo-techniek (T G. en K met Economie, of wiskunde en met een voldoende voor Nederlands en een voldoende voor twee moderne vreemde talen)
- vmbo-zorg en welzijn (T G. en K met Economie, of wiskunde en met een voldoende voor Nederlands en een voldoende voor twee moderne vreemde talen)
- vmbo-landbouw (T G. en K met Economie, of wiskunde en met een voldoende voor Nederlands en een voldoende voor twee moderne vreemde talen)

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Directiesecretaresse/managementassistent en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Florijn College
Wilhelminasingel 33
4817 JX Breda

Als school voor economisch beroepsonderwijs wil het Florijn College studenten opleiden tot succesvolle wereldburgers, die een tastbare bijdrage leveren aan handel en zakelijke dienstverlening. Uiteraard ieder op zijn eigen niveau. Florijn College bereidt studenten voor op een succesvolle carrière in...

Lees meer over Florijn College