Juridisch Secretaresse

Florijn College, In Breda
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Videopresentatie

Over deze opleiding

MBO opleiding Juridisch SecretaresseWord Juridisch secretaresse!

De mbo-opleiding Secretariële beroepen (Juridisch secretaresse) BOL Niveau 4 is gericht op het plannen van werkzaamheden van juristen, deadlines bewaken en zorgen voor de intake van nieuwe cliënten. Als secretaresse ben je gericht op het informatiebeheer van een organisatie, zoals het opstellen, uitwerken, bewerken en afhandelen van allerlei vormen van schriftelijke communicatie in het Nederlands, Engels of een andere moderne vreemde taal.

Kerntaken van een juridisch secretaresse

Tijdens de mbo-opleiding Secretariële beroepen (Juridische secretaresse) leer je diverse soorten documenten te verwerken. De behandeling ervan vergt een grote nauwkeurigheid bij en vaardigheid in het uitvoeren van de juiste procedures. De kerntaken van deze mbo-opleiding  Secretariële beroepen (Juridisch secretaresse) zijn onder andere het verzorgen van:

  • correspondentie tussen klanten en organisaties
  • bijeenkomsten en vergaderingen voorbereiden en inplannen
  • de post en het archief bijhouden
  • het plannen van werkzaamheden van de juristen
  • bewaken van de deadlines 
  • zorgen voor de intake van nieuwe cliënten.

Beroepsveld van Secretariële beroepen (Juridisch secretaresse)

Na een juridische opleiding kun je werken in elke arbeidsorganisatie (groot), klein, profit, non-profit) waar professionele beroepsbeoefenaars zoalsn juristen, rechters, notarissen,  en juridische medewerkers werkzaam zijn.
Kenmerkend is dat het werk zich afspeelt op het brede terrein van het Nederlandse recht en de rechtsgang.

Diploma

Nadat je de Secretariële beroepen (Juridisch secretaresse) BOL Niveau 3 hebt afgerond ontvang je een diploma voor het crebonummer: 93231.

Toelatingseisen

Om te beginnen met de mbo-opleiding Secretariële beroepen (Juridisch secretaresse) BOL Niveau 4 moet je voldoen aan een van de onderstaande toelatingseisen:

  • vmbo-economie (T, G of K, alle drie bij voorkeur met voldoende voor Nederlands en een voldoende voor een moderne vreemde taal)
  •  vmbo-techniek (T met Economie, G met Economie of K, alle drie bij voorkeur met voldoende voor Nederlands en een voldoende voor een moderne vreemde taal)
  • vmbo-zorg en welzijn (T, G of K  met Economie, of Wiskunde, alle drie bij voorkeur met voldoende voor Nederlands en een voldoende voor een moderne vreemde taal)
  • vmbo-landbouw (T, G of K  met Economie, of Wiskunde, alle drie bij voorkeur met voldoende voor Nederlands en een voldoende voor een moderne vreemde taal)
  • diploma secretarieel medewerker niveau 2
  • diploma telefoniste/receptioniste niveau 2

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Juridisch Secretaresse en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Florijn College
Wilhelminasingel 33
4817 JX Breda

Als school voor economisch beroepsonderwijs wil het Florijn College studenten opleiden tot succesvolle wereldburgers, die een tastbare bijdrage leveren aan handel en zakelijke dienstverlening. Uiteraard ieder op zijn eigen niveau. Florijn College bereidt studenten voor op een succesvolle carrière in...

Lees meer over Florijn College