HBO Bachelor

Docent Muziek

Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Het Prins Claus Conservatorium is de plek voor muziekvakonderwijs. Je wordt er voorbereid op een loopbaan als uitvoerend musicus, muziekdocent en muziekondernemer.

Het Prins Claus Conservatorium (PCC) is de plek voor muziekvakonderwijs. In een goede mix van professionaliteit en onderling vertrouwen verzorgen toonaangevende docenten uit binnen- en buitenland jouw onderwijs. Als musicus of docent muziek staat muziek centraal in je leven. Je leert zowel het ambachtelijke van het vak te beheersen alsook de theoretische achtergronden ervan. En van muziek je vak maken, vraagt om ondernemerschap. Bijzonder is dat je tijdens je studie meteen op het podium of voor de klas kunt toetsen hoe degenen met wie je werkt erop reageren. Je krijgt een op maat gesneden voorbereiding op de beroepspraktijk. Als student aan het PCC heb je de mogelijkheid om een periode bij een gerenommeerd muziekinstituut in het buitenland te studeren. Er zijn samenwerkingsverbanden met ruim dertig excellente conservatoria in Europa en de Verenigde Staten. Ook worden er internationale projecten en producties georganiseerd en geven veel buitenlandse (gast)docenten bij ons les. Bij de opleiding Docent Muziek werk je enerzijds aan een algemene muzikale basis. Anderzijds krijg je, naast het muziekdeel van de opleiding, les in didactiek, methodiek, algemene psychologie en pedagogiek.

Diploma

B

Kosten

2018 instellingstarief3115 EUR2018 wettelijk tarief2060 EUR2019 instellingstarief3150 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Docent Muziek en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hanzehogeschool Groningen
Zernikeplein 1
9747 AS GRONINGEN

Hanzehogeschool Groningen

Met ruim 25.000 studenten is de Hanzehogeschool Groningen de grootste hogeschool van Noord-Nederland. Hanzehogeschool heeft opleidingen voor bijna alle vakgebieden. De 70 opleidingen zijn georganiseerd in 19 overzichtelijke schools. Dit betekent voor jou meer keuzevrijheid, persoonlijk contact, een link naar...

Lees meer over Hanzehogeschool Groningen