HBO Bachelor

Informatica

Hogeschool Leiden, In Leiden
Tijdsduur
4 jaar
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
4 jaar
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Informatica is een veelzijdig vakgebied. Daarom biedt Hogeschool Leiden je de mogelijkheid om na het propedeusejaar van de opleiding Informatica te kiezen voor een specialisatie die het beste bij jouw talent en ambitie past. Kies voor één van deze vier richtingen: Software Engineering, Forensisch ICT, Business Data Management of Media Technologie.

Toekomstperspectief

De vier specialisaties hebben ieder hun eigen carrière. Als software engineer werk je aan het ontwerpen, realiseren en testen van software vooral bij IT-bedrijven en grotere organisaties als banken, verzekeraars en de overheid. Een forensisch ICT-er werkt bij politie, justitie en andere opsporingsdiensten of op de particuliere markt. Daar waar er een groeiende behoefte is aan specialisten die snel en effectief optreden tegen cybercrime. De specialisatie Business Data Management biedt je een zeer brede basis waarmee je vele kanten op kunt. Vrijwel alle organisaties maken gebruik van IT-toepassingen en dat wordt alleen maar meer en intensiever. Een mediatechnoloog verbindt het werk van grafisch ontwerpers of filmregisseurs met de wereld van de social media, internet, apps en andere ICT-middelen. Ook de opkomst van mobiele devices vraagt om jouw expertise, die ervoor zorgt dat de gebruiker alle informatie en media kan gebruiken zonder zich beperkt te voelen door de kleinere schermruimte.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Informatica en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hogeschool Leiden
Zernikedreef 11
2333 CK LEIDEN

Hier staan wij voor

Passie, oog voor talent en menselijke maat. Daar draait het om bij Hogeschool Leiden. Wij dagen studenten uit het beste uit zichzelf te halen en zich maximaal te ontwikkelen. Het is onze taak om onderwijs en onderzoek te verzorgen met...

Lees meer over Hogeschool Leiden