WO Bachelor

WO Bachelor Biomedische Wetenschappen

Maastricht University, In Maastricht
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd

Over deze opleiding

De opleiding Biomedische Wetenschappen onderzoekt hoe het menselijk lichaam functioneert in het dagelijks leven, bij ziekte, tijdens veroudering en bij het leveren van bijzondere prestaties. Cellen zijn eigenlijk razend ingewikkelde chemische fabriekjes die van binnenuit worden bestuurd door een complex stuurprogramma: de genetische code. De biomedische wetenschapper wil deze code begrijpen. Wat is leven werkelijk en hoe functioneren organismen op het meest fundamentele niveau? Je bestudeert genen, eiwitten en cellen en leert hoe moleculaire processen het functioneren van het totale organisme (ont)regelen.

Aangezien de mens niet los kan worden gezien van zijn omgeving, wordt ook aandacht besteed aan de invloed van diverse omgevingsfactoren zoals voeding en milieu op gezondheid. De kennis die je binnen de opleiding opdoet, gebruik je om de gezondheid van de mens te verbeteren door bijvoorbeeld geneesmiddelen te ontwikkelen voor aandoeningen zoals kanker of hart- en vaatziekten. Onze maatschappij heeft dringend behoefte aan mensen die de vertaalslag kunnen maken van moleculaire mechanismen naar gezondheid en ziekte van de mens.

Maastricht University
Minderbroedersberg 4-6
6211 LK Maastricht

Faculteiten Maastricht University

De Universiteit Maastricht (UM) werd op 9 januari 1976 opgericht als de Rijksuniversiteit Limburg (RL), een door het rijk bekostigde instelling voor wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Om het internationale karakter van de universiteit te benadrukken werd in 2008 de naam...

Lees meer over Maastricht University