HBO Master

Praktijkopleiding AA

Markus Verbeek Praehep, In Oudenoord 325
Tijdsduur
36 maanden
Taal
Nederlands
Prijs
5.066 EUR
Studievorm
Deeltijd
Tijdsduur
36 maanden
Taal
Nederlands
Prijs
5.066 EUR
Studievorm
Deeltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Videopresentatie

Over deze opleiding

Met deze praktijkopleiding rondt u de volledige opleiding tot certificerend AA-accountant af. Na het afronden van de theoretische opleiding moet u deze praktijkopleiding afronden om te worden opgenomen in het accountantsregister en bent u bevoegd om de titel AA te voeren. Onder voorwaarden kunt u al starten met de praktijkopleiding tijdens de theoretische fase van uw opleiding Accountancy AA. De praktijkopleiding AA is te beschouwen als een 3-jarig traineeship, waarin u leert om als vakbekwaam accountant te functioneren. U wordt hierbij uitstekend opgeleid en begeleid. De praktijkstage kan in een brede MKB- of MKB-controlevariant worden uitgevoerd. De praktijkgerichte aanpak van deze opleiding zorgt ervoor dat u de geleerde kennis direct kunt toepassen in uw eigen praktijk. Uw carrièreperspectieven zullen sterk verbeteren als u deze opleiding succesvol afrondt.

Aanpak en opzet

De opleiding sluit volledig aan bij de actuele exameneisen van de NBA. U zoekt binnen uw kantooromgeving of in bijzondere situaties buiten uw werkkring een certificeringsbevoegd accountant (AA of RA) die wil optreden als uw praktijkbegeleider. Tijdens de opleiding heeft u toegang tot een professionele online leeromgeving van de NBA.
U kiest bij aanvang van de praktijkstage een variant die aansluit op uw werkplek: de brede MKB-variant of de MKB-controlevariant. Verder maakt u bij aanvang van de praktijkstage een praktijkopleidingsplan waarin u een verwachte groei in functioneren laat zien en een planning maakt van de uit te voeren werkzaamheden gedurende de 3-jarige praktijkstage.
Afhankelijk van de door u gekozen variant krijgt u bij uw opdrachten te maken met een of meer van de vier kritische beroepssituaties:
1. Assurance-opdrachten
2. Assurance-verwante opdrachten
3. Administratieve en fiscale dienstverlening
4. Advies
U volgt gedurende de praktijkopleiding een aantal workshops. Deze workshops vergroten uw praktische kennis en vaardigheden en bereiden u perfect voor op het afsluitende eindgesprek.
Halfjaarlijks worden voortgangsgesprekken gehouden met uw praktijkbegeleider en u schrijft jaarlijks een essay. De voortgang in competentieontwikkeling legt u vast in een competentiematrix. Wanneer deze producten als voldoende zijn beoordeeld, kunt u in een eindgesprek aantonen dat u in staat bent als accountant te functioneren in de praktijk.

Toelatingseisen

Deze praktijkopleiding is een vervolg op de theoretische opleiding AA en is bedoeld voor werknemers op een accountantskantoor die als certificerend accountant klanten uit het midden- en kleinbedrijf willen bedienen.

Kosten

De kosten zijn exclusief eventuele locatie- en arrangementskosten. Deze kosten zijn afhankelijk van de gekozen variant.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Praktijkopleiding AA en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Markus Verbeek Praehep
Marathon 7
1213 PD Hilversum

Accountants, payroll professionals, fiscalisten, salarisadministrateurs en controllers staan meer dan ooit in de schijnwerpers. Tegen de achtergrond van maatschappelijk wantrouwen, onrustige financiële markten, woekerproducten en bonusculturen schuiven zij steeds verder naar voren als 'de nieuwe zekerheid'. Zij zijn de betrouwbare...

Lees meer over Markus Verbeek Praehep