Allround Signmaker

Mediacollege Amsterdam, In Amsterdam
Tijdsduur
1 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3 BOL
Tijdsduur
1 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3 BOL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Videopresentatie

Over deze opleiding

WSignmakeraarom de opleiding Allround Signmaker?
Signmakers ontwerpen en maken allerlei soorten signproducten. Het gaat om producten die je elke dag op straat en in gebouwen tegenkomt en die informatie verschaffen. Denk bijvoorbeeld aan bewegwijzering, reclameborden en spandoeken, maar ook naambordjes en autoreclame. De signmaker ontwerpt signproducten, bereidt deze digitaal voor, bedient apparatuur, werkt signproducten af en monteert het materiaal op locatie.

Signmaker is een dynamisch beroep met gevarieerde werkzaamheden. De ene dag verzorg je de belettering van een winkelgevel, de volgende dag maak je een spandoek of een beursstand voor een internationale onderneming. Dus wil je in de toekomst een creatieve en gevarieerde baan, dan is de opleiding Allround Signmaker misschien iets voor jou. Je kunt deze eenjarige opleiding op niveau 3 volgen als je al bent opgeleid tot Medewerker Sign op niveau 2 of tot Medewerker creatieve productie in de richting Sign op niveau 2.

De opleiding
Als Allround Signmaker maak je niet alleen signproducten maar ontwerp je die ook. En je geeft leiding aan projecten. Tijdens de opleiding verdiep je je vaardigheden en ga je meer leren over leidinggeven, organiseren en plannen. Het grote verschil met niveau 2 is dat je zelf gaat ontwerpen en verantwoordelijk wordt voor het project.

Beroepshouding
Als Signmaker overleg je veel met je collega's en anderen, zoals vormgevers en opdrachtgevers. Je moet nauwkeurig zijn, flexibel kunnen omgaan met tussentijdse wijzigingen en in staat zijn om onder tijdsdruk te werken. Vaktechnische kennis en organisatorische kwaliteiten zijn van groot belang.

Heb je de opleiding Medewerker creatieve productie op niveau 2 in de richting Sign afgerond?
Dan kun je verder leren in de opleiding Allround Signmaker op niveau 3. Je studie duurt dan nog één tot twee jaar. Medewerker creatieve productie is een tweejarige praktische opleiding op het gebied van dtp, sign, print en productpresentatie.

Wat ga je leren?
• Ontwerpen en bewerken van logo’s, teksten en afbeeldingen
• Alles over typografie, kleurenleer en materialen
• Printen, plotten, snijden, frezen en graveren

Toekomstperspectief

Werken of doorstuderen? 
Ben je klaar met je opleiding Allround Signmaker, dan kun je direct aan de slag bij gespecialiseerde signbedrijven of een zelfstandig ondernemerschap overwegen. Wil je nog verder leren, dan kan dat ook. Je kunt je specialiseren in de richting van ontwerpen en vormgeving en instromen in een niveau 4-opleiding op dit gebied.

Toelatingseisen

Je kunt deze eenjarige opleiding op niveau 3 volgen als je al bent opgeleid tot Medewerker Sign op niveau 2 of tot Medewerker creatieve productie in de richting Sign op niveau 2.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Allround Signmaker en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mediacollege Amsterdam
Contactweg 36
1014 AN Amsterdam

Mediacollege Amsterdam (Ma) is een vakschool voor de media. Kies je voor Ma, dan kom je op een praktijkgerichte opleiding. Ma biedt creatieve, technische, interactieve, management- en productieopleidingen op mbo-niveau. Je wordt voorbereid op een baan in de media. Je...

Lees meer over Mediacollege Amsterdam