Media- en Gamedeveloper

Mediacollege Amsterdam, In Amsterdam
Tijdsduur
3 jaar voor Mediadeveloper, 4 jaar voor Gamedeveloper
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL
Tijdsduur
3 jaar voor Mediadeveloper, 4 jaar voor Gamedeveloper
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BOL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Videopresentatie

Over deze opleiding

Waarom de opleidingen Mediadeveloper en Gamedeveloper?Media- en Gamedeveloper
In de wereld van web, mobiel, apps en games gaan de ontwikkelingen razendsnel. Dit vraagt om professionals die thuis zijn in de technologie en die creatief zijn in het bedenken en creëren van nieuwe functionaliteiten en toepassingen. Als media- of gamedeveloper vorm je de schakel tussen een creatief idee en het eindproduct. De hoofdtaak van de mediadeveloper is het programmeren en onderhouden van websites of mobiele applicaties. De gamedeveloper programmeert (delen van) games. Je werkt samen met andere specialisten en met opdrachtgevers die je adviseert over keuzes in functionaliteit en techniek. Bij Ma word je opgeleid tot een ontwikkelaar die zich thuis voelt in een creatieve omgeving. Hiermee onderscheiden wij ons van de gemiddelde ICT-opleiding.

De opleidingen
In het eerste halfjaar leer je niet alleen veel over technologie, maar ook over de basis van digitale vormgeving en game art. Een eindproduct moet namelijk niet alleen goed werken, ook de vormgeving en het idee achter de game of website moeten in orde zijn. Later werk je samen met mediavormgevers en game artists, die dan het grootste deel van de vormgeving voor hun rekening nemen. Na een half jaar kies je ervoor om verder te gaan als mediadeveloper of gamedeveloper.

Later in de opleiding krijg je nog meer mogelijkheden tot verdieping, zoals in wiskunde voor een betere aansluiting op het hbo, of in ondernemerschap. Ook leer je werken volgens agile ontwikkelmethoden als scrum en pair programming. Daarbij maak je gebruik van een professionele ontwikkelomgeving inclusief versiebeheer (git). Zo bereid je je nog beter voor op de beroepspraktijk.

Mediadeveloper: Als mediadeveloper ben je verantwoordelijk voor het programmeren en onderhouden van websites, webapplicaties en mobiele applicaties. Je specialiseert je in programmeertalen zoals PHP en Java(Script) en je leert gebruik te maken van html (5) en css. Na de basis in scripten en programmeren raak je steeds meer bekend met frameworks zoals Laravel of Node.js. Ook webservers en databases (bv. MySQL) hebben straks geen geheimen meer voor jou.

Gamedeveloper: Als gamedeveloper volg je samen met de mediadevelopers dezelfde basis, waarin je bekend raakt met het programmeren van games en interactieve media-uitingen. Later in de opleiding werk je in teams met studenten van de opleiding Game artist aan complete games. Je specialiseert je daarvoor in programmeertalen zoals C#, Java(Script) en Actionscript. Daarbij gebruik je pakketten zoals Unity 3D. Zo leer je uiteindelijk samen met game artists een volledig werkende game te ontwikkelen.

Beroepshouding
Als developer ben je goed in staat om een ingewikkeld probleem uit te pluizen en op te lossen. Daarbij herken je makkelijk verbanden tussen gegevens en je hebt een sterk ruimtelijk inzicht. Je werkt veelal projectmatig en stemt je werk af met anderen. Je kunt dus goed samenwerken en communiceren. Bij problemen moet je deze kunnen oplossen. Uiteraard blijf je goed op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het vakgebied. Je zoekt daarom actief naar nieuwe mogelijkheden en past deze in je werk toe.

In het kort: wat ga je leren?
• Het beste halen uit technologie en creativiteit
• Professioneel websites, mobiele applicaties of games programmeren
• Samenwerken met vormgevers en het professionele ontwikkelproces doorlopen

Toekomstperspectief

Werken of doorstuderen?
Bedrijven zitten momenteel te springen om goede programmeurs. Na je opleiding kun je als web/mobile developer of gameprogrammer terecht bij bedrijven die websites, apps en games ontwikkelen. Met een diploma niveau 4 kun je doorstuderen op een aantal hbo's, zoals Game Development of Software Engineering bij de Hogeschool van Amsterdam en Informatica bij InHolland. Je zult merken dat je met de bij Ma opgedane vakkennis een vliegende start kunt maken in hbo.

Toelatingseisen

Minimaal vmbo-kb met wiskunde.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Media- en Gamedeveloper en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mediacollege Amsterdam
Contactweg 36
1014 AN Amsterdam

Mediacollege Amsterdam (Ma) is een vakschool voor de media. Kies je voor Ma, dan kom je op een praktijkgerichte opleiding. Ma biedt creatieve, technische, interactieve, management- en productieopleidingen op mbo-niveau. Je wordt voorbereid op een baan in de media. Je...

Lees meer over Mediacollege Amsterdam