WO Bachelor

Rechtsgeleerdheid

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

In de opleiding Rechtsgeleerdheid krijg je uitvoerig te maken met de drie hoofdrichtingen van het recht: strafrecht, privaatrecht en staats- en bestuursrecht.

In de opleiding Rechtsgeleerdheid krijg je uitvoerig te maken met de drie hoofdrichtingen van het recht: strafrecht, privaatrecht en staats- en bestuursrecht. Je krijgt inzicht in de grondslagen en kernbegrippen van het geldende Nederlandse recht en het functioneren ervan in de samenleving.
Mag je zomaar cd's kopiƫren? Wat kun je doen als de gemeente weigert de skatebaan op te knappen? Wanneer kun je 'op staande voet' ontslagen worden door je werkgever? Kun je gevangenisstraf krijgen voor winkeldiefstal? Deze vragen zijn alleen met juridische kennis goed te beantwoorden.

Dat een rechtenstudie bestaat uit het van buiten leren van regels en het 'opdreunen' van wetten is een misverstand. Het gaat vooral om het uitleggen van regels en het analyseren en oplossen van een concreet probleem. Daar komen vaak grote emotionele, financiƫle, sociale of politieke belangen om de hoek kijken. Dat maakt het werk in de rechtspraktijk spannend en afwisselend. Wie in Nijmegen rechten studeert, kiest voor een gedegen theoretische opleiding gecombineerd met een praktijkgerichte aanpak. Je speelt de rol van advocaat en rechter in de oefenrechtbank en je doet je werkervaring op tijdens een stage.

Diploma

LLB

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Rechtsgeleerdheid en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radboud Universiteit Nijmegen
Comeniuslaan 4
6525 HP Nijmegen

Hoge waardering

De Radboud Universiteit Nijmegen (RU) bevindt zich op het landgoed Heyendael. De universiteit telt samen met het Universitair Medisch Centrum St. Radboud tienduizend medewerkers en ruim 19.000 studenten. Als je gaat studeren aan de Radboud Universiteit, zul je merken dat...

Lees meer over Radboud Universiteit Nijmegen