WO Master

Landschapsgeschiedenis

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Geïnteresseerd in het ontstaan en de ontwikkeling van landschappen? Dit is de enige mastertrack in Nederland die gericht is op verleden, heden en toekomst van het Nederlandse en Europese landschap.

De eenjarige mastertrack Landschapsgeschiedenis is een van de vier tracks binnen de masteropleiding Kunst- en Cultuurwetenschappen.

In het programma Landschapsgeschiedenis bestudeer je de ontstaanswijze, opbouw en betekenis van het landschap. De kennis die je opdoet, leer je actief inzetten op het gebied van ruimtelijke ordening, erfgoedzorg en landschapsbeheer.

Je onderzoekt het verleden, het heden en de toekomst van de Nederlandse en Europese cultuurlandschappen. Je kijkt ook naar de ontwikkeling die het begrip landschap heeft doorgemaakt en ontdekt de gevarieerde betekenis die het landschap voor mensen heeft.

Je hanteert een sterk interdisciplinaire aanpak, waarbij diverse benaderingen worden gecombineerd. Zo kun je bijvoorbeeld archief- én stuifmeelonderzoek doen, bestudeer je de historische cartografie van een gebied in samenhang met de veldbodemkunde ervan of word je ingevoerd in de wereld van landgoederen en buitenplaatsen.

Het programma biedt een uitstekende combinatie van wetenschap en praktijk. Je leert zelfstandig onderzoek doen door werkbezoeken en veldexcursies, in stages en colleges, ook van gastdocenten.

Diploma

MA

Kosten

2018 instellingstarief2060 EUR2018 wettelijk tarief2060 EUR2019 instellingstarief11700 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Landschapsgeschiedenis en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rijksuniversiteit Groningen
Oude Boteringestraat 44
9712 GL Groningen

Na Leiden, is de Rijksuniversiteit Groningen de oudste (nog bestaande) universiteit van Nederland. In haar bestaan heeft de RUG veel verschillende soorten talenten voortgebracht, zoals de eerste afgestudeerde vrouwelijke student, de eerste vrouwelijke lector in Nederland, de eerste Nederlandse ruimtevaarder...

Lees meer over Rijksuniversiteit Groningen