Gamedeveloper

ROC A12, In Ede
Tijdsduur
3 jaar
Studievorm
Niveau 4 BOL
Tijdsduur
3 jaar
Studievorm
Niveau 4 BOL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Ontwikkel je verder met de opleiding Gamedeveloper bij ROC A12

Tijdens de opleiding leer je games ontwerpen en creëren. Je kunt een gameconcept opstellen en ontwikkelen, maar ook het ontwerp realiseren en programmeren. Er is ruim aandacht voor het ontwikkelen van volledige 2D en 3D games. Hierin komen aspecten van casual- tot serious-gaming naar voren. Je leert werken met verschillende programmeertechnieken zoals C++, OpenGL, Flash HTML 5 en Java. Ook is het belangrijk dat je de eisen en wensen van klanten op juiste wijze kunt vertalen naar een game of een onderdeel van een game. Daarom is er volop aandacht voor communicatieve vaardigheden en volg je lessen Nederlands en Engels.

Is de opleiding Gamedeveloper iets voor jou?

Jij hebt de geheimen achter de meeste games ontrafeld en beschikt over genoeg fantasie en creativiteit om een bloedstollende game te ontwikkelen. Je wilt meer dan alleen gamen; je bent juist geïnteresseerd in de techniek achter de games.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding Gamedeveloper ontvang je het mbo-diploma op niveau 4.

Toekomstperspectief

De gamewereld zit in de lift. Games worden in toenemende mate ingezet voor educatieve doeleinden of als marketinginstrument. Jij kunt aan de slag in de entertainmentbranche en bij media gerelateerde bedrijven. Ook is er een toenemende vraag naar ontwikkelaars van casual games voor smartphones. Je wordt gameprogrammeur die ook oog heeft voor design elementen. Met deze kennis kun je gaan werken in de game-industrie of als zelfstandig ondernemer binnen de casual games sector. De opleiding biedt prima perspectieven voor een baan bij een bedrijf als applicatieontwikkelaar.
Verder kwalificeren? Je kunt doorstromen naar de Hogeschool voor de Kunsten, de Game Academy of een Game Design opleiding op hbo-niveau.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Gamedeveloper en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
ROC A12
Reehorsterweg 80
6710 BB Ede

Volg één van de vele opleidingen van het ROC A12

ROC A12 is een Regionaal Opleidingen Centrum met zo’n 100 mbo opleidingen. Daarnaast bieden het ROC A12 vele opleidingen, trainingen en cursussen binnen het volwassenenonderwijs voor bedrijven en particulieren aan. Denk hierbij aan participatie-, re-integratie- en inburgeringcursussen, maar ook aan...

Lees meer over ROC A12