Arbeidsmarkt Gekwalificeerd Assistent

ROC Rivor, In Tiel
Tijdsduur
1 of 2 jaar
Tijdsduur
1 of 2 jaar
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Wat houdt je beroep in?

De AKA leidt je op tot assistent. Door het volgen van lessen, het maken van opdrachten en BPV (stage) werk je aan het ontwikkelen van jouw competenties. Een competentie bestaat uit het juist kunnen toepassen van kennis, vaardigheden en beroepshouding in een bepaalde situatie. Voorbeelden hiervan zijn:
- je kunt samenwerken en overleggen;
- je kunt met druk en tegenslag omgaan;
- je kunt je werk plannen en organiseren.

Je opleiding in het kort

Tijdens de opleiding ga je naar school en loop je stage (BPV). Samen met ons zoek je naar werk dat je interesseert en dat je goed kunt. We zoeken naar een bedrijf of instelling die bij jou past en waar je ervaring kunt opdoen. Daar leer je dan je vak. Je krijgt les in verschillende vakken, zoals Leren, Loopbaan en Burgerschap (LLB), taal en rekenen, digitale vaardigheden. Ook maak je kennis met de verschillende sectoren Economie & Dienstverlening, Techniek of Zorg via praktijkvakken.

Wat heb je in je mars?

Deze opleiding past bij je als je nog niet weet welk beroep je wilt leren en daar graag in de praktijk achter komt. Als je verder graag werkt in kleine groepen en intensieve begeleiding belangrijk vindt, kan AKA heel geschikt voor je zijn.

Na je diploma

Met een AKA-diploma heb je een diploma op niveau 1. Hiermee kun je gaan werken of doorstromen naar een vakopleiding op niveau 2 van het beroepsonderwijs.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding, ontvang je het mbo-diploma.

Toelatingseisen

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek en een capaciteitentest. Het intakegesprek voeren we graag met jou en je ouders/ verzorgers. We gebruiken daarbij informatie uit het inschrijfformulier, de resultaten van je capaciteitentest en het doorstroomdossier met gegevens van je vorige school. Als je geplaatst wordt, sluit je met ROC Rivor een contract: de onderwijsovereenkomst. Daarin nemen we ook op wat er aan inzet van je wordt verwacht.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Arbeidsmarkt Gekwalificeerd Assistent en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
ROC Rivor
Postbus 365
4000 AJ Tiel

Missie ROC Rivor

ROC Rivor is hét opleidingscentrum van regio Rivierenland. Zij bieden een breed scala aan opleidingen, cursussen en trainingen voor jongeren en volwassenen. Toch zijn ze een kleinschalige onderwijsinstelling waar persoonlijke aandacht, gedegen begeleiding en samenwerking met partners in de regio...

Lees meer over ROC Rivor