Monteur mechatronica

ROC Rivor, In Tiel
Tijdsduur
0 jaar
Tijdsduur
0 jaar
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Wat houdt je beroep in?

Als monteur mechatronica werk je zelfstandig en onder begeleiding aan de assemblage van productielijnen. Dat wil zeggen dat je van verschillende onderdelen een nieuw product monteert of een product aanpast. Dat kan variëren van complete inpak-ketens tot sorteerlijnen voor afvalverwerkingsbedrijven. De productielijnen worden getest bij het eigen bedrijf en vervolgens op locatie opnieuw opgebouw en in werking gesteld. Je werkt op basis van aan jou verstrekte werkopdrachten en technische informatie. Je bent medeverantwoordelijk voor de kwaliteit van je gemaakte werk. Dit vraagt nauwkeurigheid,zorgvuldigheid en kwaliteitsbewustzijn van je. Daarnaast beschik je over communicatieve en sociale vaardigheden om je taken goed uit te voeren.

Je opleiding in het kort

Je krijgt een dag scholing bij ROC Rivor. De scholing, ongeveer 20% van de opleiding, is beroepsgericht. Theorie en praktijk worden geïntegreerd aangeboden. In de praktijk, de andere 80% van je opleiding, werk je bij een erkend leerbedrijf en krijg je begeleiding van een leermeester. Je leert zorgvuldig, nauwkeurig, veilig en zelfstandig te werken. Daarnaast leer je op de juiste manier de werkzaamheden uit te voeren. Ook leer je hoe je goed kunt samenwerken met collega’s.

Wat heb je in je mars?

Je kunt goed samenwerken, maar ook prima zelfstandig uit de voeten. Verder werk je veilig, nauwkeurig en volgens geldende richtlijnen en instructies. Daarnaast heb je technisch inzicht. Je bent verantwoordelijk en milieubewust.

Na je diploma

Je kunt gaan werken of doorstromen naar een niveau 3 opleiding, bijvoorbeeld Machinebouwer of Monteurtester mechatronica.

Diploma

Na het succesvol afronden van de opleiding, ontvang je het mbo-diploma.

Toelatingseisen

• diploma VMBO basisberoepsgerichte leerweg;
• diploma VMBO kaderberoepsgerichte leerweg;
• diploma VMBO gemengde of theoretische leerweg;
• overgangsbewijs HAVO 3 naar HAVO 4;
• diploma MBO Arbeidsmarkt geKwalificeerd Assistent (AKA).

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Monteur mechatronica en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
ROC Rivor
Postbus 365
4000 AJ Tiel

Missie ROC Rivor

ROC Rivor is hét opleidingscentrum van regio Rivierenland. Zij bieden een breed scala aan opleidingen, cursussen en trainingen voor jongeren en volwassenen. Toch zijn ze een kleinschalige onderwijsinstelling waar persoonlijke aandacht, gedegen begeleiding en samenwerking met partners in de regio...

Lees meer over ROC Rivor