Kok, versnelde opleiding

ROC van Amsterdam, In Amsterdam
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Je hebt een havo- of vwo-diploma. Koken is je passie!

Vind je het leuk om je fantasie te gebruiken in de keuken? Meld je dan aan voor de versnelde opleiding Kok. Als professioneel kok heb je veel kennis over allerlei gerechten en technieken. Het verschil tussen een bechamelsaus en een hollandaisesaus hoeft niemand jou uit te leggen. Je kunt goed met mensen omgaan en onder tijdsdruk werken. Je verwent gasten met een zelfgemaakte maaltijd tijdens een avondje uit. Je vindt het geen probleem dat je vaak moet werken als andere mensen vrij zijn.

Nadruk van de opleiding ligt bij de praktische vaardigheden van het koken. De theorie maak je je met name eigen door zelfstudie.

De opleiding Kok is beschikbaar als deeltijdopleiding. Je krijgt maximaal 1 jaar les en praktijk op niveau 2. Tijdens de opleiding doe je veel kennis op over ingrediƫnten en hoe je ze klaarmaakt. Je leert technieken die je meteen kunt toepassen tijdens je stage of in je leerbedrijf.

Toekomstperspectief

  • Restaurants
  • Hotels
  • Catering of bedrijfskeuken

Toelatingseisen

  • Leeftijd: minimaal 16 jaar
  • Aanvullende eis bij BBL: werk hebben bij een erkend leerbedrijf
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam