Medewerker Evenementenlogistiek

ROC van Amsterdam, In Amsterdam
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

De organisatie van een evenement kan niet zonder logistiek. Dit geldt niet alleen voor de opbouw en afbouw van evenementen. Ook tijdens het evenement spelen logistieke processen een belangrijke rol. Als medewerker evenementenlogistiek zorg je ervoor dat dit perfect gaat. Je controleert goederen die binnen komen en zorgt ervoor dat alles op tijd op de juiste plek staat. Ook ben je betrokken bij de techniek die voor een evenement nodig is, zoals de belichting en het geluid. Het begeleiden van publiek, het verkeer of artiesten is voor jou ook geen enkel probleem. Na het evenement ben je betrokken bij de afbouw en zorg je ervoor dat alles op tijd en veilig opgehaald kan worden. Organisatoren van festivals, congressen en beurzen en hun toeleveranciers werken graag met je. Want jij werkt hard, bent flexibel, betrouwbaar en behulpzaam. Met jouw avontuurlijke instelling voel jij je prettig in een werkomgeving die elke dag anders is.

Naast de algemene vakken leer je alles over transport en logistiek. Daarnaast gaat de opleiding uitgebreid in op de logistiek die nodig is bij evenementen, zoals bijvoorbeeld de logistiek bij:

  • Crowdsupport: het begeleiden van bezoekers, artiesten en verkeer
  • Site productie: het fysiek inrichten van een evenemententerrein
  • Podium- en tentenbouw
  • Infratechniek
  • Audiovisuele techniek: techniek nodig voor beeld en geluid
  • Waste management: het veilig en milieuvriendelijk verzamelen en afvoeren van afval
  • Horeca/catering

Tijdens de opleiding leer je de theorie op school en loop je op vaste dagen stage. Tijdens deze stage pas je alles wat je leert gelijk toe in de praktijk. De opleiding heeft een aangepast vakantierooster, zodat je ook tijdens het festivalseizoen in juni, juli en augustus stage kan lopen. In mei en september heb je vakantie. De lessen tijdens het laatste half jaar zijn gericht op doorstroom naar de niveau 4 opleiding ‘Medewerker Evenementenorganisatie’of bereiden jou voor naar een betaalde baan binnen de evenementenbranche. Bij je leerbedrijf voer je in deze periode meer voorbereidende en coördinerende taken uit.

Toekomstperspectief

Toeleveranciers van evenementen zoals bedrijven die actief zijn in: podia en tenten, deco en inrichting, catering, horeca, site productie, techniek, sfeerbeheer en waste management. Transport en logistiek bedrijven. Facilitaire bedrijven.

Toelatingseisen

  • Je moet minimaal 17 jaar zijn bij aanvang van de opleiding
  • Tijdens het toelatingsgesprek kun je het advies krijgen om je voor een andere opleiding in te schrijven
ROC van Amsterdam
Maalderij 37
1185ZC Amstelveen

ROC van Amsterdam

Bij het ROC van Amsterdam (ROCvA) staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden we jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen! Daar hebben wij een passende mbo-opleiding bij. En vaak een uitstekende...

Lees meer over ROC van Amsterdam