Verkoper Detailhandel (+ Vakroute 2/3)

ROC van Flevoland, In Almere (+1 locations)
Tijdsduur
1 tot 2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 2
Tijdsduur
1 tot 2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 2
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Jij bent één van die mensen die de klant op een prettige manier adviseert en klachten op de juiste wijze afhandelt. Een goede verkoper weet hoe hij met mensen om moet gaan. Bij het voeren van een verkoopgesprek en bij het afrekenen: alles draait om een goed contact met de klant. Maar er komt bij een goede uitoefening van het vak veel meer kijken. Dat wordt tijdens de opleiding haarfijn aan je uitgelegd.

Als je leren leuk vindt en houdt van de regelmaat van school, dan is de BOL wat voor jou. Je doet veel praktijkervaring op tijdens stages. Die stage loop je bij een erkend leerbedrijf. Hierdoor is de dagopleiding toch heel praktijkgericht. Deze opleiding bieden wij ook via de BBL. Je gaat één dag per week naar school en de rest van de week werk je bij je werkgever. Voor deze opleiding geldt dat je een passende baan hebt voor minimaal 20 uur en maximaal 32 uur bij een erkend leerbedrijf. Op MBO College Almere volg je in het eerste jaar van deze opleiding de basisvakken (Nederlands, rekenen, ICT, etc.) en beroepsgerichte basisvakken samen met de opleidingen Administratief medewerker 2 en Logistiek medewerker 2.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden?

Als verkoper heb je te maken met allerlei werkzaamheden in de winkel. Het contact met klanten staat daarbij voorop. Je handelt klachten af en verleent service. Een deel van de tijd besteed je aan de presentatie van artikelen. Verder zorg je ervoor dat de winkel er netjes en schoon uitziet. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de ontvangst en opslag van de goederen. Je voert veel taken zelfstandig uit, onder leiding van de afdelingsmanager of filiaalmanager. Je werkt vaak in teamverband.

Verder leren?

Je kan na deze studie verder leren voor verkoopspecialist detailhandel op niveau 3. Bij MBO College Almere kun je met dit diploma op zak via de Vakroute doorstuderen op niveau 3 voor Verkoopspecialist mode of Verkoopspecialist detailhandel. Deze Vakroute kenmerkt zich door veel praktijkgerichte lessen en stages. Je wordt dus heel beroepsgericht opgeleid tot vakman of vakvrouw. Vakmensen waar de arbeidsmarkt om staat te springen.

Toelatingseisen

Je bent van harte welkom met het vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg, waarbij het vak wiskunde of economie verplicht is. Het heeft de voorkeur als je ook het afgeronde afdelingsprogramma Handel en Verkoop of Intersectoraal programma Handel en Administratie in je bezit hebt. Voor de BBL moet je bovendien minimaal 16 jaar oud zijn en een passende baan hebben voor minimaal twintig uur en maximaal 32 uur bij een erkend leerbedrijf.
ROC van Flevoland
Straat van Florida 1
1334PA Almere

Welkom bij ROC van Flevoland

Bij het ROC van Flevoland staat jouw talent centraal. Samen ontdekken we waar jij goed in bent en bieden wij jou de mogelijkheid om je talent te ontwikkelen. Daar hebben we een passende mbo-opleiding bij met stages of leerbanen op...

Lees meer over ROC van Flevoland