HBO Bachelor

BA/BSc Audio Production

SAE Institute Amsterdam, In Amsterdam
Tijdsduur
12 maanden
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 maanden
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Bachelor Audio Production - SAE Institute AmsterdamLijkt het jou een uitdaging om professioneel muziekproducer te worden? Of droom jij van een carrière als radioproducer? De bacheloropleiding Audio Production van SAE Institute is je dan echt op het lijf geschreven!

Ontwikkel jezelf tot een echte audio-expert

Voor een baan in de muziek- of filmindustrie moet je stevig in je schoenen staan. Als toekomstig audio producer verdiep je je daarom in de muziekgeschiedenis, creëer je geluidseffecten en leer je hoe jouw opnames technisch perfect zijn. Maar in de muziekindustrie draait het niet alleen om creativiteit en technische kennis. De zakelijke kant is minstens net zo belangrijk. Deze combinatie maakt de audio-opleiding van SAE Institute juist zo interessant.

Wat leer je bij de Audio Production opleiding?

De studie bestaat uit twee verschillende modules: Geavanceerde Audio Toepassingen en Creatieve Media Toepassingen. Bij deze eerste module ga je je audiotechnische kant verder ontwikkelen. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je virtuele instrumenten en andere geluidseffecten moet programmeren. Je houdt je zelfs bezig met het opnemen van filmgeluid en -muziek op locatie. Bij de module Creatieve Media Toepassingen ontdek je juist hoe je een product aan de man brengt. En de contracten en wettelijke verplichtingen? Jij weet er alles van!

Diploma

Opleidingsduur en diploma

De voltijdopleiding Audio Production duurt in totaal 12 maanden. Leg je het studietraject met succes af? Dan mag je de internationaal erkende BA/BSc graad (Bachelor Degree) in ontvangst nemen.

Toekomstperspectief

Wat kun je worden met een diploma van SAE Institute?

Als je je diploma eenmaal in handen hebt, vind je misschien wel een baan als Music Producer of Jingle Producer. Maar ook bij de radio of in het theater zitten ze te springen om mensen met jouw kennis en talent. Je kunt zelfs gaan werken als sound mixer in de filmindustrie of bij evenementen. De audiowereld ligt voor je open.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Heb je een diploma van het hoger voortgezet onderwijs? Of heb je een relevante SAE diploma? Dan mag je je inschrijven voor deze audio-opleiding. Voor je wordt toegelaten, wordt er wel eerst getest of je kennis van de Engelse taal goed genoeg is.

SAE Institute Amsterdam
Johan van Hasseltweg 31
1021 KN Amsterdam

SAE Institute Amsterdam

SAE Institute Amsterdam is gelegen in levendig Amsterdam-Noord, het creatieve hart van Amsterdam en een van de snelst groeiende gebieden van de stad. Het gebied ligt dicht bij het Centraal Station (een kort tripje met de pont over het IJ),...

Lees meer over SAE Institute Amsterdam