WO Bachelor

Werktuigbouwkunde

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Werktuigen, gereedschappen, apparaten, machines en fabrieken, dat zijn de dingen die je als werktuigbouwkundige bedenkt, ontwerpt, maakt en verbetert.

Allemaal dingen die ons leven – in het bedrijfsleven of als consument – gemakkelijker, veiliger en duurzamer maken. Met je kennis van wis- en natuurkunde kijk je met een analytische blik naar de wereld. Je leert voor de hand liggende oplossingen kritisch te onderzoeken en betere alternatieven te bedenken. En daarmee word je een onmisbare schakel tussen technologische ontwikkelingen en de maatschappij.

Werktuigbouwkunde is een brede technische opleiding. In het kort komt het erop neer dat je kennis van wis- en natuurkunde gebruikt om met een analytische blik naar de wereld te kijken. Je leert voor de hand liggende technische oplossingen kritisch te onderzoeken en betere alternatieven te bedenken. Daarnaast ga je aan de slag met computersimulaties om nieuwe concepten te testen en ontdek je hoe bestaande machines en systemen kunnen blijven functioneren.

Bij de universitaire opleiding Werktuigbouwkunde ligt de focus niet zozeer op hoe iets werkt, maar vooral op het achterhalen waarom het op een bepaalde manier werkt en of het anders kan.

Diploma

BSc

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Werktuigbouwkunde en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Technische Universiteit Delft
Stevinweg 1
2628 CN Delft

Faciliteiten TU Delft

De Technische Universiteit (TU) Delft is de grootste en meest veelzijdige technische universiteit van Nederland. De universiteit staat ook internationaal hoog aangeschreven en loopt voorop in onderzoek naar technologische vernieuwingen. Het onderwijs is altijd actueel, praktisch en wordt telkens verzorgd vanuit...

Lees meer over Technische Universiteit Delft