Recreatie & Groen

Terra MBO, In Assen (+3 locations)
Tijdsduur
1 tot 2 jaar
Studievorm
BOL/BBL
Tijdsduur
1 tot 2 jaar
Studievorm
BOL/BBL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

MBO Recreatie en Groen is een MBO opleiding voor jongeren die van de natuur [groen] houden en het leuk vinden om in de natuur van alles te organiseren op het gebied van recreatie. De opleiding MBO Recreatie en Groen kent drie hoofdonderdelen:

  • groene ruimte.
  • onderhoud en herstellen van recreatieve gebouwen en voorzieningen.
  • sport en spel.

Voor alles geldt: wat je op school leert, ga je verder oefenen op je stageplek, bijvoorbeeld bij een camping of een bungalowpark. Ook kun je stagelopen bij een outdoor bedrijf, een jachthaven en een golfbaan. De opleiding MBO Recreatie en Groen wordt aangeboden op niveau 1/entreeopleiding (1 jaar) en niveau 2 (2 jaar).

Officiële opleidingsnaam

  • Niveau 1 / Entreeopleiding: Assistent medewerker voedsel en leefomgeving (Assistant natuur en groen)
  • Niveau 2: Natuur en groene ruimte 2 (Medewerker recreatiebedrijf)

Iets voor jou?

Tijdens de MBO opleiding Recreatie en Groen leer je maaien met een bosmaaier, zagen met een kettingzaag, paden verharden en bijvoorbeeld een schutting plaatsen. Ook leer je alles over het organiseren van outdoor activiteiten. En omdat je tijdens die bezigheden veel toeristen zult tegenkomen, leer je ook van alles over informeren, presenteren en communiceren, ook in het Engels en Duits. Je bent dus een echte doener en vindt het geweldig om mensen een goede tijd te bezorgen.

Spreekt dit je aan? Dan is de MBO opleiding Recreatie en Groen echt iets voor jou!

Waar krijg je tijdens de opleiding mee te maken?

Tijdens de opleiding MBO Recreatie en Groen krijg je veel praktijklessen. Praktijklessen zijn natuurlijk seizoensgebonden. In verschillende periodes ga je bestraten, maaien, beplanten en snoeien, werken met de bosmaaier en de techniek van tuinmachines, maar ook leer je een schutting plaatsen of een eenvoudig muurtje metselen. Kortom alles op het gebied van recreatie en groen.

Bij sport en spel leer je bijvoorbeeld het organiseren van (sportieve) evenementen. We vinden het daarnaast erg belangrijk dat je veel leert en ervaring opdoet op je stageplaats. Natuurlijk krijg je ook theorie tijdens de opleiding MBO Recreatie en Groen, vooral gericht op de recreatieve sector. Een belangrijk onderdeel is communicatie en gastheerschap en kennis van toerisme in de omgeving. En omdat je tijdens die bezigheden veel toeristen zult tegenkomen, leer je ook van alles over informeren, presenteren en communiceren, ook in het Engels en Duits.

Diploma

Als jij je diploma van de MBO opleiding Recreatie en Groen hebt gehaald, kun je gaan werken in de sector. Bijvoorbeeld als medewerker attractiepark, groenmedewerker sportcomplex, campingbeheerder, jachthavenmeester.

Toelatingseisen

Om de MBO opleiding Recreatie en Groen te kunnen volgen, heb je een vooropleiding nodig:

  • Niveau 1/Entreeopleiding: minimumleeftijd is 16 jaar (voor 1 oktober), niet toelaatbaar voor niveau 2, 3 en 4, na 4 maanden volgt een bindend studieadvies.
  • Niveau 2: diploma VMBO basisberoepsgerichte leerweg.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Recreatie & Groen en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Terra MBO

Voor wie?

Terra is een school voor middelbaar beroepsonderwijs. We bieden 21 verschillende opleidingen. Elke opleiding biedt aantrekkelijke mogelijkheden voor werk of vervolgopleiding. Sommige opleidingen passen bij elkaar qua opzet en beroepsmogelijkheden. Die vormen samen een eigen wereld. Er zijn zeven werelden...

Lees meer over Terra MBO