WO Bachelor

Cultuurwetenschappen

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Een film, popsong, Vincent van Gogh of Carice van Houten: met kunst en cultuur kom je dagelijks in aanraking. Bij Cultuurwetenschappen bestudeer je de rol van kunst en cultuur in de samenleving.

Je duikt in de geschiedenis van kunst en cultuur en verdiept je in de wereld van het cultuurbeleid en de politieke debatten hierover. Je leert over het dagelijks functioneren van het culturele bedrijf én bestudeer je de historische en sociologische achtergronden van cultuuruitingen. Bij de verspreiding en waardering van cultuur spelen overheidsbeleid en management een belangrijke rol. In deze bachelor onderzoek je recente ontwikkelingen op het gebied van beleid en management in de kunst- en cultuursector en kijk je naar de sociale en historische facetten ervan. Je krijgt een academische scholing, maar de studie richt zich ook op de beroepspraktijk. Je bestudeert zowel de 'hoge' kunsten - denk aan beeldende kunst, klassieke muziek en theater - als 'populaire' kunsten als film, popmuziek, tv-programma's. Naast de kunstenaar moet er bijvoorbeeld iemand zijn die contracten opstelt, locaties en ruimtes regelt, de juridische aspecten in de gaten houdt, de financiering organiseert en de publiciteit verzorgt.
Tijdens je opleiding kun je zelf bepalen waar je het accent op wilt leggen. Je kunt je academische basis bovendien aanvullen met een studieverblijf in het buitenland of een stage.

Diploma

BA

Kosten

2019 instellingstarief7600 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Cultuurwetenschappen en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam