WO Master

Geschiedenis: Duitslandstudies

Tijdsduur
18 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
18 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Het programma van Duitslandstudies is interdisciplinair: je bestudeert het hedendaagse Duitsland vanuit verschillende invalshoeken (waaronder geschiedenis, economie, letterkunde en politicologie).

Duitsland is de grootste buur en de voornaamste handelspartner van Nederland. Bovendien een belangrijke politieke bondgenoot. Duitsland vormt het hart van Europa. Of het nu gaat om politieke, culturele of economische ontwikkelingen: wat in Duitsland gebeurt, heeft direct zijn weerslag op de omringende landen. Daarnaast speelt Duitsland een cruciale rol in het Europese integratieproces.
De master Duitslandstudies speelt in op de behoefte aan deskundigen op het gebied van de Duitse geschiedenis, politiek, taal, cultuur en maatschappij. Duitslandstudies is dan ook een interdisciplinair masterprogramma, waarin Duitsland - en omringende Duitstalige landen - vanuit verschillende disciplines bestudeerd worden.
De opleiding Duitslandstudies werkt nauw samen met het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA); beide onderhouden gezamenlijk goede contacten met Duitse universiteiten. Hierdoor kun je een deel van je studie, bijvoorbeeld de keuzevakruimte, in een Duitstalig land volgen. Dankzij de samenwerking met het DIA worden ook regelmatig interessante debatavonden, lezingen en excursies aangeboden.

Diploma

MA

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Geschiedenis: Duitslandstudies en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam