WO Master

Geschiedenis: Militaire geschiedenis

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Heb je een grote belangstelling voor het fenomeen oorlog als kenmerk van de politiek-maatschappelijke cultuur in verschillende periodes, kies dan voor het masterprogramma Militaire geschiedenis.

Van het Paard van Troje tot de precisiebombardementen op steden in het Midden-Oosten: zolang als de mensheid bestaat, is er oorlog. Eerst ter land en ter zee en vanaf de twintigste eeuw ook in de lucht. Oorlog en andere vormen van georganiseerd geweld hebben in de tijd verschillende verschijningsvormen aangenomen. Wat hetzelfde is gebleven, is het feit dat aan elke oorlog een politiek conflict ten grondslag ligt.
In het interdisciplinaire programma Militaire geschiedenis (Krijgswetenschappen) analyseer je verschillende aspecten van oorlog en georganiseerd geweld. Deze lopen uiteen van de politieke sturing van oorlog en krijgsmacht, het maatschappelijk draagvlak ervoor, de maatschappelijke houding ten opzichte van oorlog en militair geweld tot de financiering, vorming, organisatie en uitrusting van krijgsmachten. Maar ook de operationele inzet van de krijgsmacht, de doorwerking van politieke en militaire tradities en vormen van militair leiderschap, en tegenkrachten als pacifisme en antimilitarisme, komen in het masterprogramma Militaire geschiedenis aan de orde. Na afronding ben je een deskundige op dit specifieke terrein van de geschiedenis.

Diploma

MA

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Geschiedenis: Militaire geschiedenis en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam