WO Bachelor

Informatica

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Iedereen komt dagelijks in aanraking met informatica. Ontwikkelingen gaan razendsnel en de samenleving wordt steeds afhankelijker van goed werkende systemen. Er is dus veel behoefte aan informatici.

Informatica gaat over alle onderdelen en toepassingen van de computer, van software tot hardware en van chips tot quantumcomputer. Als je Informatica studeert, leer je de uitgebreide mogelijkheden kennen én ontwikkelen. Je combineert theoretische kennis van bijvoorbeeld wiskunde en logica met praktische vaardigheden als programmeren en ontwerpen. Op die manier leer je creatieve oplossingen bedenken voor ICT-problemen in alle mogelijke sectoren, zoals het bedrijfsleven, overheden en onderwijs.

Waarom de UvA?
* De bachelor is een uitstekende mix van theoretische basiskennis en praktische toepassingen. Daarbij krijg je bij Informatica aan de UvA een bredere theoretische basiskennis dan bij andere informaticabachelors in Nederland.
* De sfeer bij de opleiding is informeel en de afstand tussen studenten en docenten klein; je stapt gemakkelijk met vragen naar een docent.
* Op het Science Park zijn belangrijke instituten gevestigd.
* Je krijgt toegang tot grensverleggende technologieën zoals het 'Lisa cluster'.
* Informaticaonderzoek aan de UvA is van topkwaliteit. De UvA is een van de twee Nederlandse universiteiten in de top 100 van de QS World Rankings.

Diploma

BSc

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Informatica en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam