WO Bachelor

Informatiekunde

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Hoe haal je uit Google-resultaten de juiste informatie? Hoe zorg je er voor dat een app intuïtief werkt? Hoe implementeer je succesvol een nieuw ICT-systeem bij een bedrijf?

Informatiekunde is een multidisciplinaire opleiding waarin aspecten van ICT, bedrijfskunde, psychologie, communicatie en nieuwe media samenkomen. Tijdens de opleiding leer je kritisch te denken en verbanden te leggen tussen deze verschillende vakgebieden. Je onderzoekt hoe mensen waarnemen, communiceren en technologie gebruiken. Ook kijk je naar de manier waarop bedrijven en organisaties omgaan met grote hoeveelheden informatie. Zo leer je nieuwe ICT-toepassingen bedenken, ontwikkelen en implementeren. Als informatiekundige vertaal jij de wensen van de gebruiker naar ICT-toepassingen.

Waarom de UvA?
* Je leert het vak vanuit een multidisciplinaire aanpak: aspecten uit technologie, bedrijfskunde en sociale wetenschappen komen in verschillende vakken samen.
* Je leert zelf applicaties, systemen en gebruikersvriendelijke interfaces te ontwerpen. Hiervoor heb je geen programmeerervaring nodig.
* Je werkt veel samen in projectvorm en leert zo hoe je theoretische kennis kunt toepassen in een specifieke casus.
* De sfeer binnen de opleiding is open en informeel. Je hebt veel persoonlijk contact met je docenten en je medestudenten.

Diploma

BSc

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Informatiekunde en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam