WO Master

Kunst- en cultuurwetenschappen: Boekwetenschap

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

In de master Boekwetenschap begeef je je in de wereld van handgeschreven en gedrukte boeken. Van uitgeverijen, drukkerijen, boekhandels en webwinkels tot bestsellers in e-book.

Boeken zijn niet alleen tastbare dragers van ideeën, maar ook in meer abstracte vorm symbolen van cultuur en beschaving. Boeken vormen al eeuwenlang de neerslag van allerlei studieterreinen als letterkunde, theologie en de (kunst)geschiedenis.
In de master Boekwetenschap zijn ook de boeken zelf onderwerp van onderzoek. Bijzondere aandacht is er voor typografie, handschriftenkunde en paleografie, maar ook voor de 'archeologie van het boek'. Dit is vakkennis waarmee boeken geïdentificeerd en geautopseerd kunnen worden.
Bij Boekwetenschap staat het zelfstandig kunnen opzetten en uitvoeren van een onderzoek voorop. Binnen de master kies je voor het basistraject of voor een van de drie specialisaties: Cultureel ondernemen in het boekenvak, Kinderboeken of Middeleeuwen. Het basistraject bestaat uit drie kernmodules en een keuzeruimte die je kunt benutten voor een stage in het boekenvak, of voor enkele bijzondere vakken bij Boekwetenschap zelf.
De Amsterdamse Universiteitsbibliotheek herbergt onder meer belangrijke uitgeversarchieven en de typografische Tetterode-collectie. Bij Bijzondere Collecties van de UvA zijn belangrijke auteursarchieven ondergebracht.

Diploma

MA

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Kunst- en cultuurwetenschappen: Boekwetenschap en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Universiteit van Amsterdam
Spui 21
1012 WX Amsterdam

Faculteiten Universiteit van Amsterdam

De Universiteit van Amsterdam (UvA), vroeger genaamd de Gemeente Universiteit (GU), is één van de twee universiteiten die zich in Amsterdam bevindt. De UvA bestaat sinds 1632 als het Athenaeum Illustre - de illustere school - die gevestigd was in...

Lees meer over Universiteit van Amsterdam