WO Master

Communicatiewetenschap

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

In de masteropleiding Communicatiewetenschap kijk je vanuit verschillende invalshoeken naar het belang en de rol van communicatie. Je analyseert hoe communicatieprocessen werken en te sturen zijn.

Ben je geïnteresseerd in communicatie en onderwerpen als marketing, voorlichting, psychologie, nieuwe media en interne communicatie? Wil je graag een master aan de universiteit halen? Dan is de opleiding Communicatiewetenschap aan de Vrije universiteit Amsterdam iets voor jou.

De samenleving stelt steeds hogere eisen aan de manier waarop we met elkaar communiceren. Media, bedrijven, afdelingen binnen organisaties, personen en politieke partijen - ze opereren allemaal voor een divers publiek en in een informatierijke omgeving. Daardoor is er een grote behoefte aan professionals die communicatieprocessen in goede banen kunnen leiden.

In de masteropleiding Communicatiewetenschap kijk je vanuit verschillende invalshoeken naar het belang en de rol van communicatie. Je werkt met de nieuwste kennis en inzichten. Je leert hoe communicatieprocessen in de praktijk werken en hoe je ze kunt analyseren en sturen.

Na afronding van de master communicatiewetenschap heb je goede kansen op de arbeidsmarkt. Veel afgestudeerden gaan aan de slag op terreinen van communicatieadvies, voorlichting, marketing, interne communicatie, externe betrekkingen en relatiebeheer.

Diploma

MSc

Kosten

2019 instellingstarief8700 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...

Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam