WO Master

Mathematics

Tijdsduur
24 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
24 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Wiskunde is een levendig en veelzijdig veld. De VU focust zowel in onderzoek als in onderwijs op pure wiskunde en toegepaste wiskunde.

Wij doen onderzoek in algebra, getaltheorie, geometrie, analyse, dynamische systemen, waarschijnlijkheid, statistiek en operationeel onderzoek.
Abstracte wiskundige theorieën vinden vaak hun weg naar onverwachte toepassingen. Moderne cryptografie maakt bijvoorbeeld gebruik van priemgetallen, bacteriële groei wordt bepaald door differentiaalvergelijkingen, en de verspreiding van bosbranden en infecties wordt voorspeld aan de hand van stochastische modellen. Op de VU passen we wiskundige theorieën toe in bedrijfsanalyses, big data, forensische statistiek, systeem biologie, neurowetenschappen en complexe systemen.
Als wiskunde student aan de VU kan je uit veel verschillende vakken kiezen, inclusief alle vakken die de UvA én de VU aanbieden, en alles wat het nationale Mastermath programma aanbiedt. Onze master geeft je dus uitstekende kansen om je algemene kennis en vaardigheden in de wiskunde te verdiepen en om je te specialiseren in een of meer gebieden naar keuze.

Diploma

MSc

Kosten

2019 instellingstarief8700 EUR2019 niet-EU/EER studenten8700 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...

Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam