WO Bachelor

Rechtsgeleerdheid

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Aan de VU breng je het recht in actie. Je spreekt met de rechter na een zitting, treedt zelf op in een oefenrechtbank of gaat op excursie naar de Tweede Kamer.

Tijdens de bachelor Rechtsgeleerdheid aan de VU onderzoek je hoe regels werken in de praktijk en bijdragen aan de oplossing van juridische problemen. Je leert niet alleen de regels, maar ook hoe die mens en maatschappij beïnvloeden.

In drie jaar tijd krijg je een stevige juridische basis. Elk studiejaar bestaat uit zes perioden waarin je onderwijs in hoorcolleges en werkgroepen volgt. Je leert hoe je relevante wetgeving kunt vinden en hoe je een wetenschappelijke paper schrijft. Ook komt aan bod hoe je moet pleiten in de rechtszaal. Tijdens werkgroepen leer je bovendien discussiëren en argumenteren.

Aan de VU breng je het recht in actie. Je spreekt met de rechter na een zitting, treedt zelf op in een oefenrechtbank of gaat op excursie naar de Tweede Kamer. Jouw docenten hebben een achtergrond als rechter, advocaat, consultant, bedrijfs- of overheidsjurist en vertellen je hoe het recht werkt in de maatschappij.

Na de bachelor heb je alle basiskennis en -vaardigheden in huis om als jurist aan de slag te gaan. Wil je je verder specialiseren als advocaat, rechter of bedrijfsjurist? Dan kun je kiezen voor één van de aanvullende masters aan de VU.

Diploma

LLB

Kosten

2019 instellingstarief8700 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR
Vrije Universiteit Amsterdam
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

VU is verder kijkenAl sinds de oprichting in 1880 staat de VU voor een onderscheidende manier van wetenschap toepassen. Met ons onderzoek en onderwijs willen we de wereld beter maken. Maatschappelijke problemen vragen om samenwerking tussen verschillende specialismen. De VU...

Lees meer over Vrije Universiteit Amsterdam