Bos- en Natuurbeheer

Van Hall Larenstein

Marchje Pronk - Bos- en NatuurmanagementKansen genoeg met de hbo-opleiding Bos- en Natuurbeheer

Marchje Pronk vertelt over haar ervaringen over de hbo-opleiding Bos- en Natuurbeheer. Marchje Pronk vertelt: "Eenmaal op Van Hall Larenstein vond ik alléén bosbeheer toch een beetje te eenzijdig. Ik vind het belangrijk om de dingen in z'n geheel te bekijken. Daarom ben ik de major Natuur- en Landschapstechniek gaan doen. Kenmerkend voor die major zijn de samenhangende processen van allerlei verschillende natuurgebieden en dat je dit leert herkennen in het veld of vanaf een kaart. Met mijn minor Ecohydrologie kon ik vervolgens zelfs nog een stapje verder gaan en weet ik het nodige van hydrologie, ecologie, bodemopbouw en de processen die hierbij horen."

"Het leukste van mijn studie noemen? Lastig hoor, er was zóveel leuk... Vooral tijdens de stages heb ik gemerkt dat de school heel up-to-date is. Goed nieuws! Ook je eigen weg kunnen kiezen door je stages en je minor, vind ik een pluspunt van onze hbo- opleiding Bos- en Natuurbeheer. En dan het majorproject: erg tof om te doen. In ons geval was dat een plan schrijven waar een gemeente écht mee aan de gang gaat. Je hebt meteen met het werkveld te maken. Maar het leukste vond ik misschien toch wel de excursies. Bijvoorbeeld aan het einde van het tweede jaar de major-excursie naar New Forest in Engeland. Fantastisch."

"Bij de Vlinderstichting en bij Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) heb ik stage gelopen. Ik hield me bij deze instellingen vooral bezig met communicatie 'naar buiten toe'. Hoe bereiken we de mensen thuis bereiken en halen we ze over om mee te werken aan hun leefomgeving? Bij de Vlinderstichting deden we dat met een boek over vlinder- en libellenrijke gebieden, waar mensen kunnen wandelen om deze dieren te zien en wellicht te herkennen."

Niets te klagen over de werkgelegenheid!

En straks aan het werk! Volgens mij zit het wel snor qua werkgelegenheid. De realisatie van de Ecologische Hoofdstructuur en de Natura 2000 gebieden zorgt voor erg veel werkgelegenheid in onze sector. Ik denk dat dit, mede door de huidige aandacht voor het klimaat, alleen maar toeneemt - ook in internationaal opzicht. Kansen genoeg dus!"

"Mijn tip voor toekomstige studenten: het is goed om wél al iets van actieve betrokkenheid bij natuur te hebben. Zelf heb ik op scouting gezeten en hierdoor vaak meegewerkt (en op kamp geweest) in natuurgebieden en natuurlijk op de landelijke natuurwerkdag. Veel van mijn studiegenoten zitten ook op scouting of bij een natuurvriendengroep."




Lees meer over Bos- en Natuurbeheer
Lees meer over Bos- en Natuurbeheer

Request information


Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Van Hall Larenstein en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's

Inloggen
Nieuwsbrief
Mis niets en blijf op de hoogte van nieuws over opleidingen!