"Duidelijk gespitst op het ondernemerschap"

EuroCollege Hogeschool

Max

Na je laatste stage blijven werken voor het bedrijf. Dat is voor veel studenten een doel als zij het afstudeertraject ingaan. Max Lakerveld heeft dit doel bereikt en is nu financieel directeur bij zijn eindstagebedrijf. Lees hier zijn ervaringen!

Korte introductie

Mijn naam is Max Lakerveld. Ik ben op dit moment 22 jaar en ik zit in het derde jaar van mijn opleiding International Business & Finance Management aan EuroCollege Utrecht.

Waarom heb jij voor EuroCollege gekozen?

Het was een combinatie een factoren. Ik probeerde bij defensie aan de slag te gaan nadat ik klaar was met de havo. Dit was uiteindelijk geen match, maar de discipline die werd gehanteerd vond ik wel aantrekkelijk. Dit was een aspect van EuroCollege wat mij daardoor zeer aantrok. Daarnaast had ik een grote interesse in financiën en was er één opleiding die met kop en schouders, qua slagingscijfers, boven de rest uitstak die deze opleiding kon bieden en dat was EuroCollege. Als laatste was het versnelde traject de doorslaggevende factor.

Waar heb je stage gelopen?

Ik heb tot nu toe 2 stages gelopen. De eerste stage bij Catena Investments waar ik mee heb gekeken bij een corporate finance organisatie voor duurzame organisaties. Duurzaamheid vond ik interessant tijdens de stage, maar vooral de rekenmodellen achter de winstgevendheid van de organisaties trok mij aan. De eerste periode heb ik tijdens deze stage vooral meegekeken naar de gang van zaken in de organisatie. Hoe koppelen ze financiers en investeerders aan bepaalde projecten. Vervolgens ben ik meegegaan naar de meetings en heb ik verschillende kleine onderzoeken uitgevoerd en netwerk aangetrokken om specifiekere onderzoeken te kunnen doen.

Mijn tweede en tevens eindstage heb ik uitgevoerd bij LYD Group B.V. Deze overkoepelende organisatie is net begonnen met een nieuw concept waar onder begeleiding van ervaren ondernemers scale-ups worden gelanceerd. Toen ik begon met mijn stage was de eerste organisatie LYD Stores B.V. nog geen half jaar opgezet en had op dat moment al 2 winkels waar high-end audio en video werd verkocht. Nu zijn er al 2 nieuwe organisaties onder gekomen en een vastgoed investeringsproject. Ik heb me vooral beziggehouden met de financiën van de organisaties. Ik ben van start gegaan als boekhouder en financieel analist om vervolgens door te groeien naar de functie als financieel directeur.

Wat ga je doen na je studie?

Ik ben deze maand officieel begonnen als financieel directeur bij de overkoepelende organisatie en daarnaast als algemeen directeur bij LYD Stores B.V. waar ik leiding heb over de winkels. Ik was van plan om door te studeren, echter vind ik het ondernemen een stuk interessanter dan doorstuderen.

Denk je dat jouw studie bij EuroCollege bij heeft gedragen aan het verkrijgen van deze functie?

De houding, mentaliteit en alle overige regels van EuroCollege gebruik ik dagelijks. De financiële opleiding heeft mij een redelijke basis mee kunnen geven. De praktijkervaring die ik heb opgedaan tijdens de stages waren een gigantische toevoeging aan mijn ontwikkeling.

Wat zijn jouw verdere carrière doelen?

Ik ga zelf ondernemen. Om goed te beginnen wil ik meer ervaring opdoen in de organisatie waar ik nu werkzaam ben. Er wordt hier dagelijks ondernemerschap gebruikt tijdens de werkzaamheden en met de verschillende organisaties die bij de groep horen is dit een goede start om ervaring op te doen. Komende tijd ga ik mezelf oriënteren in de verschillende markten waarin ik uiteindelijk zelf ga ondernemen.

Wat is jouw grootste leermoment geweest tijdens jouw studie?

Tijdens het Senior Project was er een keiharde scheiding tussen privé en werk naar boven gekomen die ik zelf niet had verwacht. Hoe goed je ook met bepaalde mensen overweg kan, betekent niet dat je in een werksituatie op dezelfde manier met ze om kan gaan. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. In het beginstadium van het Senior Project ben ik te coulant geweest tegenover de andere projectleden, omdat ik vrienden met ze was. Dit zorgde er voor de deadlines vaak werden gemist en het opgeleverde werk niet van niveau was. Hoe je privé relatie ook met iemand is, moet werk en privé nooit door elkaar heen lopen.

Een andere les is mentaliteit geweest. Altijd een stapje extra doen. Ik wil bovengemiddeld zijn en dan moet ik ook bovengemiddeld presteren. Door consequent een actieve en disciplinaire houding aan te nemen kon ik mezelf enorm ontwikkelen.

Hoe combineer je je baan met het afstuderen?

Het combineren van werk met afstuderen gaat me niet heel makkelijk af. Bij de organisatie waar ik werkzaam ben heb ik een enorm verantwoordelijkheidsgevoel. Dit zorgt ervoor dat ik strak moet plannen welke moment ik kan besteden aan EuroCollege en welke momenten aan werk. Met een goede planning en door deze planning strak aan te houden is mijn afstudeertraject gelukkig wel haalbaar.




Lees meer over Bachelor International Business & Entrepreneurship

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's

Inloggen
Nieuwsbrief
Mis niets en blijf op de hoogte van nieuws over opleidingen!