Jaap aan het woord

Hogeschool iPabo

Jaap Kamies, student voltijdopleiding

Leren is ook kijken naar jezelf in relatie tot de wereld

“Natuurlijk moeten kinderen leren rekenen en lezen, maar leren is zoveel meer. Wie ben ik? Hoe zit de wereld in elkaar? Hoe sta ik in verhouding tot anderen? Vragen die ik belangrijk vind om met kinderen over te praten. We maken deel uit van een groter geheel; praten over respect , diversiteit en levensbeschouwelijke zaken mogen van mij veel aandacht krijgen in het onderwijs.

Jaap - iPaboIk twijfelde vaak over mijn vervolgstudie, maar toen ik op de iPabo kwam, vond ik al snel mijn draai. Iedereen is hier anders, maar toch kun je jezelf zijn. Er heerst een goede sfeer. Dat wil ik als meester ook graag in de klas bereiken: een prettige omgang met elkaar, binnen en buiten de klas. Daarbij mag je als leerkracht streng zijn, duidelijkheid en richting geven, zeker in een klas met veel kinderen.

Wat ik leuk vond tijdens de stage is het zichtbare resultaat. Dat je een kind echt iets leert en dat het kind daar trots op is. Kleuters worstelen vak met de b en de d. Als je dan ziet dat ze het gaan begrijpen, de verschillen horen in klank en het zelfs ook nog goed kunnen schrijven, is dat mooi. En dan vooral het enthousiasme dat ontstaat om ook de andere letters te willen leren.”




Lees meer over Lerarenopleiding

Request information


Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Hogeschool iPabo en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's

Inloggen
Nieuwsbrief
Mis niets en blijf op de hoogte van nieuws over opleidingen!