Karin aan het woord

Hogeschool iPabo

Karin Buis, student deeltijdopleiding

“Ik heb al heel lang het doel om te werken met kinderen in het speciaal basisonderwijs of als intern begeleider in het reguliere basisonderwijs. Na mijn studie verpleegkunde heb ik nu bewust gekozen voor de pabo in deeltijd. Niet meer vier lesdagen en maar één stagedag per week, maar minder contacturen en zoveel mogelijk stagedagen. Voor mij is dit gelukkig mogelijk. Naast dat ik een bureau aan het opzetten ben voor gastouderbemiddeling, zorg ik zelf voor extra stagedagen op de basisschool.

Karin - iPaboEerst voelde ik me het meest aangetrokken door de kleuters, maar nu ben ik in de bovenbouw meer op mijn plaats. Bij groep 8 kan ik echt mezelf zijn, misschien omdat ik me de overstap naar de middelbare school nog goed kan herinneren. Tijdens mijn stage in groep 8 was er een autistische jongen. Ik heb me toen extra gefocust op de omgang van de kinderen met elkaar, kinderen leren respect te hebben voor elkaar. Deze jongen zou uiteindelijk blijven zitten en vroeg mij of ik toch echt wel weer wilde komen kijken volgend jaar als hij weer in de musical zou spelen. Dat doet me wat.

Het lijkt wel of ik een sensor heb voor kinderen die een beetje anders zijn. Al snel heb ik door wie meer aandacht nodig heeft en wil ik er graag mee aan de slag. Dit geeft me heel veel voldoening.

Binnenkort ga ik met Edukans voor twee weken naar Kenia. Met elkaar lever je een bijdrage aan het project van betekenisvol onderwijs, ik kan niet wachten.”




Lees meer over Deeltijd lerarenopleiding

Request information


Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Hogeschool iPabo en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's

Inloggen
Nieuwsbrief
Mis niets en blijf op de hoogte van nieuws over opleidingen!