Wilfried aan het woord

Hogeschool iPabo

Wilfried Ruiter, student verkorte opleiding

Het lontje aansteken bij kinderen, dat geeft energie!

“Ik had geen idee wat te gaan doen na de middelbare school. Ik blonk ook niet uit in een bepaald vak. Ik koos voor de studie Sociologie, waarna ik kwam te werken bij de onderwijsinspectie. Al gauw wist ik dat ik daar niet gelukkig ging worden.

Wilfried - iPabo

Het roer moest om. De iPabo ging het worden en wel in twee jaar. Vierjarige deeltijd vond ik te lang, maar het is wel pittig deze opleiding in twee jaar te doen. Niet alle aspecten zijn een kwestie van kennis opdoen, vaak gaat het ook om processen die rijping nodig hebben. Die heb je niet 1-2-3 in anderhalf jaar tijd onder de knie. Het leidinggeven aan een groep bijvoorbeeld, dat moet groeien. Ik heb veel over mezelf geleerd tijdens de opleiding. Wat goed gaat, maar ook wat nog niet. Wie verwacht dat alles maar gewoon goed gaat? Nu ik bezig ben met mijn afrondende lio-stage merk ik dat ik behoorlijk zeker voor de klas sta, maar ik ben er nog niet. Het leerproces gaat gewoon door.

Door de opleiding kwam ik erachter dat ik veel energie krijg door het lontje aan te steken bij kinderen. Met name het techniekonderwijs boeit me enorm. Even geen d’s en t’s, maar iets doen. Kinderen zelf iets laten doen, laten ontdekken, enthousiast worden en trots zijn!

Leren over de ontwikkeling van kinderen en de ontwikkeling van jezelf gaan hand in hand. In de afgelopen anderhalf jaar heb ik al meer succeservaringen gehad dan in de vijf jaar daarvoor. Dat gun je kinderen ook, die succeservaringen. Al hoewel de rode pen ook gewoon nodig blijft, we moeten wel reëel blijven natuurlijk.”




Lees meer over Verkorte lerarenopleiding

Request information


Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Hogeschool iPabo en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's

Inloggen
Nieuwsbrief
Mis niets en blijf op de hoogte van nieuws over opleidingen!