Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Foodstyling

Academie Artemis
Samenvatting
Amsterdam
2 jaar
   
HBO Bachelor
Nederlands
Deeltijd
Jaarlijks in september

Over deze opleiding

HBO Deeltijd Foodstyling - Academie Artemis

Foodstyling


De Academie Artemis biedt in totaal zes deeltijdopleidingen aan op HBO niveau: Foodstyling, Interieurstyling, Mediastyling, Modedesign, Modestyling en Retailstyling.

De deeltijdopleiding Foodstyling duurt in totaal twee jaar. Tijdens deze twee jaar word je opgeleid door echte beroepsprofessionals die je met hun parktijkgerichte lesinhoud de zeer actuele en unieke kennis en kunde aan je overdragen zodat jij er gelijk de vruchten van kunt plukken. Ook zullen er lezingen verzorgd worden door gastdocenten en worden projecten in samenwerking met het bedrijfsleven uitgevoerd. Naast de begeleiding vanuit Academie Artemis ben je zelf bezig met je eigen opdrachten, met minimaal 20 uur huiswerkbelasting per week.

Op de Academie Artemis wordt je opgeleidt tot specialist op het specifieke terrein van jouw deeltijdopleiding. Je leert de ontwikkelingen binnen de juiste context te hanteren, trends te signaleren en deze te vertalen naar actuele concepten voor leverancier of consument.

Hoe ziet de opleiding Foodstyling er uit?

In het eerste jaar begin je met een basisblok waarin je jouw vaardigheden en basiskennis vergroot. Hierbij komen vakken aan bod als beeldcommunicatie, cultuurkennis, kleur & materiaal, tekenen en prognose. Tijdens de tweede helft van het jaar voer je twee projecten uit waarbij vakgerichte opdrachten binnen het foodstyling werkgebied aan je worden voorgelegd. Je volgt vakken als communicatiestyling, fotostyling, productstyling en ruimtestyling.

De eerste helft van het tweede jaar bestaat uit drie projecten, waarbinnen je – onder leiding van een professional en het bedrijfsleven – reële, praktijkgerichte opdrachten uitvoert. Hiermee wordt jouw kennis en kunde uit het eerste jaar aan de praktijk getoetst.

Als foodstylist ken jij de beleving van voedsel en voeding in alle facetten en kun je de ervaring van het aanschaffen en nuttigen ervan beïnvloeden door stijl en presentatie te hanteren als uitgangspunt. Meer weten?

Daarnaast biedt Academie Artemis de volgende opleidingen aan:

Academie Artemis biedt de volgende cursussen aan:

  • Basiscursus Styling
  • Basiscursus Modedesign
  • Stylingweek
  • Module Retailstyling

Diploma

Diplomering opleiding Foodstyling

Na het succesvol afronden van de studie Foodstyling ontvang je een certificaat van Academie Artemis.

Toelatingseisen

Vooropleiding Foodstyling

Voor de opleiding Foodstyling van Academia Artemis heb je geen specifieke vooropleiding nodig. Wel is HBO denkniveau vereist.

Plaatsing: Er zijn maar een aantal plaatsen beschikbaar voor deze studie. Plaatsing geschiedt na toelating op basis van retourontvangst contract.

Kosten

Prijsinformatie deeltijd opleiding Foodstyling

Meer weten over de kosten van deze opleiding?

Academie Artemis

Academie Artemis

Stylisten zijn van nature geïnteresseerd in een wereld die constant in beweging is. Zij zien het ontdekken en volgen van maatschappelijke trends en mode als een uitdaging. Net als het aanvoelen van nieuwe consument- en producent-behoeften die voortdurend in onze...


Lees meer over Academie Artemis

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Foodstyling en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Academie Artemis

Academie Artemis

Prinsengracht 400
1016JB Amsterdam

 Bekijk telefoonnummer
www.academieartemis.nl

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Foodstyling? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Open dagen
januari 2020
ma
di
wo
do
vr
za
zo
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.