Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Actuarieel Analist (AAN)

Actuarieel Instituut
Samenvatting
Oudenoord 325
24 tot 30 maanden
   
HBO Bachelor
Nederlands
Deeltijd
September

Videopresentatie

Over deze opleiding

Actuarieel Instituut

Actuarieel Analist (AAN) - Actuarieel Instituut

Als actuarieel analist kom je in aanraking met strategische en maatschappelijk relevante vraagstukken, in een veelzijdige en financieel interessante carrière. De NVAO geaccrediteerde HBO opleiding tot Actuarieel Analist bestaat uit een propedeutische fase (Actuarieel Rekenaar) en een postpropedeutische fase.

Werkzaamheden

Actuariële professionals (actuarieel rekenaars, actuarieel analisten en actuarissen) geven inzicht in financiële risico’s. Ze zijn werkzaam in de financiële dienstverlening zoals verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, advieskantoren. Banken, toezichthouders en overheidsinstellingen. Hun actuariële werkzaamheden zijn gericht op levensverzekeringen, schadeverzekeringen, zorgverzekeringen en pensioenen.

De inhoud van de opleiding

De opleiding Actuarieel Analist bestaat uit 19 modules en een scriptie. Actuarieel Analisten geven vooral praktische uitvoering aan het in kaart brengen van risico’s en het bepalen van de kans dat dergelijke schades zich voordoen. Op welk terrein de Actuarieel Analist ook werkzaam is, zijn belangrijkste competenties zijn: praktisch invulling geven aan de problemen van vandaag, risico’s inschatten en adviezen geven. De NVAO geaccrediteerde HBO opleiding tot Actuarieel Analist bestaat uit een propedeutische fase (die leidt tot het diploma Actuarieel Rekenaar) en een postpropedeutische fase (die leidt tot het diploma Actuarieel Analist). Heb je de postpropedeutische fase, die 3 jaar en 2 trimesters duurt, met succes doorlopen, dan ben je Actuarieel Analist en beheers je de meest gebruikte actuariële technieken, heb je uitgebreide praktijkkennis, heb je kennis van de rol van het verzekeringsbedrijf, recht en economie, en beschik je over adequate vaardigheden op het gebied van mondelinge communicatie en leidinggeven.

Diploma

HBO Bachelor of Science (BSc).

Met het Diploma Actuarieel Analisten kan je doorstromen naar de Master of Actuarial Analytics (MAA) en uiteindelijk de Executive Master of Actuarial Science (EMAS).

Toelatingseisen

Diploma Actuarieel Rekenaar.

Kosten

De kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het aantal te volgen modulen. Het AI factureert per module, je betaalt dus niet jaarlijks collegegeld.

Voor meer informatie ga je naar de website van het Actuarieel Instituut.

Actuarieel Instituut

“Werken in de actuariële branche is afwisselend en verantwoordelijk werk. En voor de toekomst biedt het veel kansen en goede carrièremogelijkheden.” Actuariële professionals (actuarieel rekenaars, actuarieel analisten en actuarissen) geven inzicht in financiële risico’s. Ze zijn werkzaam in de financiële...


Lees meer over Actuarieel Instituut

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Actuarieel Analist (AAN) en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Actuarieel Instituut

Actuarieel Instituut

Groenewoudsedijk 80
3528 BK Utrecht

 Bekijk telefoonnummer
www.ag-ai.nl

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Actuarieel Analist (AAN)? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's