HBO Bachelor

Actuarieel Analist (AAN)

Actuarieel Instituut, In Oudenoord 325
Tijdsduur
24 tot 30 maanden
Next course start
Taal
Nederlands
Studievorm
Deeltijd
Tijdsduur
24 tot 30 maanden
Next course start
Taal
Nederlands
Studievorm
Deeltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Videopresentatie

Over deze opleiding

Actuarieel Instituut

Actuarieel Analist (AAN) - Actuarieel Instituut

Als actuarieel analist kom je in aanraking met strategische en maatschappelijk relevante vraagstukken, in een veelzijdige en financieel interessante carrière. De NVAO geaccrediteerde HBO opleiding tot Actuarieel Analist bestaat uit een propedeutische fase (Actuarieel Rekenaar) en een postpropedeutische fase.

Werkzaamheden

Actuariële professionals (actuarieel rekenaars, actuarieel analisten en actuarissen) geven inzicht in financiële risico’s. Ze zijn werkzaam in de financiële dienstverlening zoals verzekeringsmaatschappijen, pensioenfondsen, advieskantoren. Banken, toezichthouders en overheidsinstellingen. Hun actuariële werkzaamheden zijn gericht op levensverzekeringen, schadeverzekeringen, zorgverzekeringen en pensioenen.

De inhoud van de opleiding

De opleiding Actuarieel Analist bestaat uit 19 modules en een scriptie. Actuarieel Analisten geven vooral praktische uitvoering aan het in kaart brengen van risico’s en het bepalen van de kans dat dergelijke schades zich voordoen. Op welk terrein de Actuarieel Analist ook werkzaam is, zijn belangrijkste competenties zijn: praktisch invulling geven aan de problemen van vandaag, risico’s inschatten en adviezen geven. De NVAO geaccrediteerde HBO opleiding tot Actuarieel Analist bestaat uit een propedeutische fase (die leidt tot het diploma Actuarieel Rekenaar) en een postpropedeutische fase (die leidt tot het diploma Actuarieel Analist). Heb je de postpropedeutische fase, die 3 jaar en 2 trimesters duurt, met succes doorlopen, dan ben je Actuarieel Analist en beheers je de meest gebruikte actuariële technieken, heb je uitgebreide praktijkkennis, heb je kennis van de rol van het verzekeringsbedrijf, recht en economie, en beschik je over adequate vaardigheden op het gebied van mondelinge communicatie en leidinggeven.

Aankomende startdata

1 course available

September

  • Default Event Type
  • Oudenoord 325
  • Nederlands

Diploma

HBO Bachelor of Science (BSc).

Met het Diploma Actuarieel Analisten kan je doorstromen naar de Master of Actuarial Analytics (MAA) en uiteindelijk de Executive Master of Actuarial Science (EMAS).

Toelatingseisen

Diploma Actuarieel Rekenaar.

Kosten

De kosten voor deze opleiding zijn afhankelijk van het aantal te volgen modulen. Het AI factureert per module, je betaalt dus niet jaarlijks collegegeld.

Voor meer informatie ga je naar de website van het Actuarieel Instituut.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Actuarieel Analist (AAN) en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Actuarieel Instituut
Groenewoudsedijk 80
3528 BK Utrecht

“Werken in de actuariële branche is afwisselend en verantwoordelijk werk. En voor de toekomst biedt het veel kansen en goede carrièremogelijkheden.” Actuariële professionals (actuarieel rekenaars, actuarieel analisten en actuarissen) geven inzicht in financiële risico’s. Ze zijn werkzaam in de financiële...

Lees meer over Actuarieel Instituut